Το θέμα με τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού της Πέμπτης .Συνεδρίασε εκτάκτως μετά την κοινοποίηση πρόσκλησης-ανακοίνωσης της Περιφέρεια ς Δυτικής Μακεδονίας με προθεσμία ως 26 Δεκεμβρίου για τις αντιρρήσεις στη   μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργου της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. για 13 ανεμογεννήτριες στα Πιέρια. Από αυτές 3-4 είναι  στο Δήμο Βελβεντού και οι άλλες 9 στους  Δήμους Κατερίνης και ΠέτραςΤο έργο αφορά αιολικό σταθμό  ισχύος 44,85MW στη θέση “ΣΚΟΤΕΙΝΟ – ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ – ΑΒΔΕΛΑ – ΤΟΥΡΛΑ” των Δ.Ε. Βελβεντού, Πέτρας, Πιερίων, των Δήμων Βελβεντού και Κατερίνης.

Πρόκειται για μια περιβαλλοντική καταστροφή όπως είπε ο δήμαρχος Μανώλης Στεργίου με το πολύγωνο να  καταλαμβάνει  6.000 στρέμματα .Μάλιστα προτάθηκε να γίνει  λαϊκή συνέλευση στις 25 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού  επί του θέματος. Θα καλεστούν βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι, επιστήμονες, αλλά και ο Δήμος Σερβίων που εμπλέκεται με την όδευση.

Έγινε λόγος επίσης για τα όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο από το Μενέλαο  Μακρυγιάννη ότι δεν θα γίνει το έργο μετά από ενημέρωση που είχε ο ίδιος από την εταιρεία. “Όσες  ανεμογεννήτριες είναι πάνω από 2.000 μέτρα δεν θα προχωρήσουν”, ανέφερε ο κ. Τέτος γιατί δεν τους συμφέρει τεχνικά.

Ι.Π.