Η διαφήμιση Online που ονομάζεται επίσης Online Marketing, Digital Marketing και Διαφήμιση στο Internet είναι ένας τρόπος διαφήμισης και marketing που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να μεταφέρει διαφημιστικά μηνύματα στους καταναλωτές.

Η online διαφήμιση είναι οικονομική, προσιτή, άμεσα παρακολουθήσιμη, ευέλικτη, και κυρίως αποδοτική, ενώ μπορείτε ακόμα και να δημιουργήσετε δωρεάν διαφήμιση για την επιχείρησή σας.

Χάρη λοιπόν στην online διαφήμιση, ακόμη και η πιο μικρή επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να διαφημιστεί, να ενημερώσει και να προβάλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Οι πιο διαδεδομένες δράσεις που μπορείτε να βρείτε είναι οι εξής:

  • Προβολή διαφημίσεων εικόνας (banners) στο Internet

Εμφανίζονται banners στο Internet και συγκεκριμένα σε διάφορα website που συνεργάζονται με δίκτυα διαφημίσεων όπως το δίκτυο της Google. Τα banners εμφανίζονται είτε σε website σχετικά με το αντικείμενο του διαφημιζόμενου είτε σε site που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το κοινό. Υπάρχουν πολλά μεγέθη banners, αλλά είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το πιο κατάλληλο για την δική σας επιχείρηση.

  • Προβολή διαφημίσεων κειμένου (text ads) στο Internet

Οι διαφημίσεις κειμένου είναι μικρά διαφημιστικά κείμενα που προβάλλονται σε δύο σημεία στο διαδίκτυο. Αν παρέχετε λοιπόν υπηρεσίες είναι προτιμότερο να γράψετε ένα σύντομο κείμενο παρουσιάζοντας αυτές τις υπηρεσίες στο κοινό σας.

  • Social Media Marketing

Το social media marketing χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια στη διαφήμιση επιχειρήσεων με κυριότερο το Facebook. Το Facebook αποτελεί για τις επιχειρήσεις ένα εκπληκτικό περιβάλλον να προβάλουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητές τους. Η προβολή μπορεί να γίνει είτε μέσω της αξιοποίησης της δυνατότητας προβολής διαφημίσεων είτε μέσω δράσεων που αυξάνουν τη δημοφιλία της επιχείρησης. Μάλιστα, και ειδικά για το Facebook μπορείτε να δημιουργήσετε στοχευμένες διαφημίσεις με βάση το φύλο, την ηλικία και την περιοχή των καταναλωτών στους οποίους θέλετε να στοχεύσετε.

  • Search Engine Marketing

Είναι μία μορφή του Internet Marketing που περιλαμβάνει το προμοτάρισμα websites, αυξάνοντας την εμφανισημότητά τους στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Στο Search Engine Marketing περιλαμβάνεται και το SEO (Search Engine Optimization) στο οποίο προσαρμόζεται η δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, με στόχο τις υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

  • E-mail Marketing

Βασίζεται στην αποστολή ενημερωτικών ή διαφημιστικών e-mail. Παροτρύνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να σας παρέχουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους και ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους στέλνετε ενημερωτικά e-mails για τα νέα σας προϊόντα και τις προσφορές στις υπηρεσίες σας.

  • Content Marketing

Το Content Marketing είναι η διαφήμιση περιεχομένου μέσω φωτογραφιών, κειμένων και άρθρων, ώστε να παρέχετε στους χρήστες πληροφορίες για την επιχείρησή σας και ενημερώσεις για τις δράσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Μπορείτε να διαλέξετε λοιπόν έναν συνδυασμό από τους παραπάνω τρόπους διαφήμισης και να πετύχετε έτσι να προωθήσετε την επιχείρησή σας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και στο εξωτερικό. Για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τα παραπάνω, καλό θα είναι να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού σε θέματα Digital Marketing.