«Τις τελευταίες μέρες η χώρα ζει στην αποκάλυψη του βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου, από την ίδια, μια είδηση, μια είδηση που 16 χρόνια μετά την κάνει ακόμη πιο δυνατή και ακόμη πιο σκληρή.

Η κοινωνία αντιδρά: ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης από τη μια αλλά και δείγματα αμφισβήτησης, καχυποψίας και κανιβαλισμού από την άλλη.

Κυρίες και κύριοι,

Η γυναίκα που έζησε για δύο δεκαετίες μόνη της με ένα τέτοιο μυστικό, αξίζει μόνο το σεβασμό μας.

Μια κοινωνία, που κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται μάταιη την αποκάλυψη ενός βιασμού και κρύβεται πίσω από το χρόνο που γίνεται η αποκάλυψη, αξίζει τη ντροπή μας.

Η Σοφία Μπεκατώρου των πολλαπλών παγκόσμιων και ευρωπαϊκών διακρίσεων
· των 2 Ολυμπιακών Μεταλλίων
· η περήφανη σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016
· η Σοφία της φωνής και της δύναμης πολλών γυναικών που βίωσαν αλλά δεν τόλμησαν, ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ και πάλι με την ψυχική της δύναμη και το θάρρος της.

Ευγνωμοσύνη και μόνο λοιπόν γι’ αυτή τη γυναίκα, τη μάνα που δεν ξέχασε.

Γιατί κανένας βιασμός δεν είναι εύκολο να αποκαλυφθεί και κανένας βιασμός δεν πονάει λιγότερο, όποτε και αν μιλήσεις γι’ αυτόν.

Η Σοφία Μπεκατώρου είναι το θύμα, είναι μία από τις πολλές ανώνυμες και επώνυμες που βιάστηκαν και καμία ενοχή δεν τους αναλογεί.

ΜΑΖΙ με τη Σοφία λοιπόν και κάθε Σοφία,

Βρίσκουμε τη δύναμη και ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ».

*Η δημόσια τοποθέτηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Νούλας Τoυμπουλίδου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.