Θα καταφέρουμε να κάνουμε  τη δυσκολία μια μεγάλη ευκαιρία

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα την εκ νέου υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. “Συνεχίζουμε στο δρόμο για την ανάπτυξη του δήμου. Αναλάβαμε το τιμόνι του Δήμου σε μια  δύσκολη περίοδο με πρωτοφανείς κρίσεις και προκλήσες.Είμαστε περήφανοι για το έργο μας στο δρόμο που κινείται η Ευρώπη, της κλιματική  ουδετερότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Εξασφαλίσαμε τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη Δημοτική αρχή.Καταστήσαμε το δήμο πρωτοπόρο σε κοινωνικές  δράσεις και ενεργειακές πρωτοβουλίες.Έγιναν λάθη και υπάρχουν πολλά να γίνουν .Αυτά που πετύχαμε και αυτά που έχουμε να κάνουμε μας έκαναν πιο δυνατούς και θα μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς”.

“Η μεγάλη εικόνα αρχίζει να αλλάζει. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει ένας Δήμος. Οι Κοζανίτες είμαστε έξυπνοι άνθρωποι, θα κάταφέρουμε να κάνουμε  τη δυσκολία μια μεγάλη ευκαιρία.Την Κοζάνη του 2030. Δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς και ανέφικτα σχέδια .Η περιοχή χρειάζεται σύνθεση ιδεών.  Απευθύνουμε  ανοιχτή πρόσκληση σε ενεργούς πολίτες, σε φορείς, συλλογικότητες  για μια κοινή πορεία μεσυγκλίσιες και συνθέσεις για να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο”.

Ο Σταύρος Μπένος, δήμαρχος Καλαμάτας και ιδρυτής του Σωματείου Διάζωμα ανέφερε ότι η Κοζάνη είναι εθνικό σύμβολο μετάβασης στην πράσινη ανάπτυξη,μια πορεία που μπορεί να γεννήσει ελπίδες και από την κρίση να βγουν όμορφα πράγματα . Από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης βγήκε θηριώδες πρόγραμμα με το Δήμο Κοζάνης να έχει την πρώτη ενεργειακή κοινότητα. Για να αναστηθεί η Κοζάνη χρειάζεται ένα Λάζαρο.

Η Άννα Διαμαντοπούλου , πρόεδρος του Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρόεδρος της επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη με τη σειρά της ανέφερε ότι υπάρχει όραμα για την Κοζάνη, να παραμείνει ενεργειακό κέντρο με νέες μορφές ενέργειας  και να γίνει ουδέτερη κλιματικά. “Ο δήμαρχος λέει λίγα και κάνει πολλά. Η Κοζάνη διαθέτει τη βάση για την επένδυση της νέας εποχής.” Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις βρεφικές δομές και τις δομές των ηλικιωμένων που υπάρχουν στην πόλη. “Η προσωπικότητα του Λάζαρου Μαλούτα είναι συμβολική γιατί συνδέει  τις μεγλαλε επιτυχίες με τα οράματα του μέλλοντος”.

Ο Λάζαρος αγαπά τον τόπο του ανέφερε ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης και πρώην  πρόεδρος της ΚΕΔΕ.” Διαθέτει το όραμα και την εμπειρία. Η περίοδος δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς.”

Ιωάννα Παπαδημητρίου