Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μιλώντας στο West Channel τόνισε ότι η χαλάρωση των μέτρων , το άνοιγμα των καταστημάτων θα επέφερε αύξηση των κρουσμάτων. Τα τέσσερα κρούσματα της Κοζάνης προβλημάτισαν για αυτό άρχισε πάλι η προβολή των μέτρων προστασίας με ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. «Δεν γίνεται να έχουμε πάνω από το κεφάλι μας έναν χωροφύλακα, πρέπει να έχουμε όλοι υπεύθυνη στάση για να περιορίσουμε τη διασπορά. Αν έχουμε δεύτερο κύμα θα το πληρώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του Δημήτρη Βακρατσά για το γλέντι στη Λευκοπηγή μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσουν τα πανηγύρια απάντησε ότι «το πανηγύρι στο Δρέπανο που ήταν στα χέρια του δήμου δεν έγινε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου . Από κει και πέρα ο δήμος διαθέτει χώρους σε συλλόγους» σημείωσε τονίζοντας ότι με ανάλογο σκεπτικό «δεν έπρεπε να δίνονται χώροι και στα καταστήματα. Ο δήμος έχει ενιαία γραμμή. Σε εκδηλώσεις δικής μας αρμοδιότητας δείξαμε συνετή στάση. Σε εκδηλώσεις τρίτων παραχωρούνται εκτάσεις και είναι στο χέρι του καθενός να τηρεί τα μέτρα».

Σε σχέση με τις θερινές εκδηλώσεις του δήμου ανέφερε ότι τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα και όλες οι εκδηλώσεις οργανώνονται με ασφάλεια όπως ο κύκλος θερινού σινεμά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Στο χέρι μας είναι να ξεκοκκινίσει η περιοχή μας, δεν νομίζω ότι πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα η εξέλιξη των αριθμών» ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου