Την ανάπτυξη λίμνης Πολυφύτου και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και συστήματος διοίκησης για τη διαχείριση της λίμνης Πολυφύτου ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αναφέρθηκε στο ζήτημα διαχείρισης των υδατικών διαμερισμάτων όπου εμπλέκεται η Αποκεντρωμένη αναφερόμενος σε ζητήματα που σχετίζονται με την αλιεία και την τουριστική ανάπτυξη . «Είναι ένα δυνατό χαρτί το υδάτινο στοιχείο. Έχουν παρθεί όπως είπε και από άλλους δήμους σύμφωνα συνεργασίας που θα αποτελέσουν την αρχή για την αξιοποίησή της».

Και συνέχισε : «Ανεξάρτητα τι θέλει η ΔΕΗ υπάρχουν πολίτες που βγάζουν το μεροκάματό τους στη λίμνη Μόνο τα πλωτά λιμανάκια έγιναν τόσα χρόνια. Ακόμα και το αναψυκτήριο είναι στη ζώνη πλημμυρίδας της λίμνης. Έχουμε λάθος αν νομίζουμε ότι στις τεχνητές λίμνες οι δρόμοι περνούν δίπλα τους . Με την ερημιά που υπάρχει πουθενά δεν μπορεί να τεκμηριώσεις την ανάγκη ενός δρόμου .Σήμερα δεν ικανοποιεί καμιά ανάγκη».

Ιωάννα Παπαδημητρίου