Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης το θέμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ μετά και την απόφαση του ΥΠΠΟ που πλέον ξεκαθαρίζει ότι δε υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή. «Μπαίνει σε θέματα διαδικαστικά επιλογής και όχι σε στοιχεία καταλληλότητας ή μη του προσώπου. Δεν θέλω να προκαταλάβω το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ. Δαπανήσαμε έξι μήνες για την γνώμη του υπουργείο Ζητήθηκαν διευκρινίσεις. Μπορούμε να απολογούμαστε για διάφορα, αλλά όχι για τι καθυστερήσεις. Οι λόγοι που οδήγησαν το υπουργείο σε αυτή την απόφαση είναι άλλοι από αυτούς που επικαλείται. Άλλες ανάλογε προτάσεις εγκρίθηκαν, αυτή όχι».

Ο Χάρις Κουζιάκης , επικεφαλής του Τόπος Να Ζεις ζήτησε δήλωση ανάληψης ευθύνης από το δήμαρχο λέγοντας ότι σέρνεται μια υπόθεση οκτώ μήνες με ακέφαλο το ΔΗΠΕΘΕ. «Η απάντηση ήρθε το Μάρτη ,αλλά η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ δεν θέλησε να τη συνειδητοποιήσει». Διοικείται με τρόπο καθόλα τυπικό που προάγει τις μύχιες σκέψεις κάποιων για την καλλιτεχνική διεύθυνση και με διάφορες επιτροπές που δεν προβλέπεται από πουθενά, όπως είπε. «Φτάσαμε στον Ιούνιο και το ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει καλλιτεχνικό διευθυντή μετά από εμμονές και δεν παράγει έργο. Είναι ουραγός, ενώ θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί. Κάποιοι θα έπρεπε να παραιτηθούν».

Ο Κώστας Κυτίδης τόνισε ότι οι συμμετέχοντες είχαν όλα τα κριτήρια , έγινε αξιολόγηση, βγήκε αποτέλεσμα και κοινοποιήθηκε στο υπουργείο. «Ποτέ δεν έμπαινε η συγκριτική αξιολόγηση .Από υπερβάλλοντα ζήλο έγινε στο Μυριανθόπουλο και δεν ήταν κάτι υποχρεωτικό. Δεν κωλυσιεργήσαμε πουθενά. Οι διαδικασίες έγιναν σύννομες. Οι φάκελοι ήταν πλήρεις. Ας δούμε ποιο άλλο ΔΗΠΕΘΕ έκανε τόσα πράγματα και στον καιρό της κρίσης και τώρα. Δεν υπάρχει ευθύνη στο Δ.Σ. ούτε στο δήμαρχο. Να τελειώνει αυτό το παραμύθι».

Με τη σειρά του ο Φώτης Κεχαγιάς ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα και ευθύνες, ενώ ο Λευτέρης Ιωαννίδης απόρησε με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο πρόεδρος ένα θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη.

Ιωάννα Παπαδημητρίου