ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας με σημαντικότερα τις εξελίξεις στην ΔΕΗ, την πρωτιά στην ανεργία και την αποβιομηχάνιση της περιοχής άνοιξε την συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Τρικάλων, πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Κώστας Σκρέκας. Τόνισε χαρακτηριστικά «θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια την περίοδο 1990-93 μια Κοζάνη που άκμαζε. Η καρδιά της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας τότε χτυπούσε δυνατά με καλό ρυθμό, σήμερα χτυπά με αρρυθμίες».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η ανάπτυξη είναι μια καθημερινή πραγματικότητα όπου ο λαός είχε μια προσδοκία. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε μια Κοζάνη που έχει μια δυσάρεστη πρωτιά στην ανεργία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Βλέπουμε έναν τόπο όπου η αποβιομηχάνιση είναι ορατή. Γύρω μας υπάρχουν κουφάρια επιχειρήσεων που κάποτε ήταν κραταιές και συνέφεραν στην τοπική οικονομία. Αυτό απαιτεί από εμάς το σύγχρονο και πολιτικό σχήμα της ΝΔ, να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα και στην πόλης της Κοζάνης και σε ολόκληρη τη χώρα».
Στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας παρουσίασε την θέση της ΝΔ σχετικά με τη ΔΕΗ τονίζοντας «η ΝΔ είναι πολύ ξεκάθαρη και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της. Η ΔΕΗ για να επιβιώσει χρειάζεται επενδύσεις. Χρειάζεται δύο πράγματα, χρήματα και σωστή υπεύθυνη και δημιουργική διαχείριση. Στο επίκεντρο των προτάσεων βρίσκεται η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, η δημιουργία υποδομών και η μείωση του ενεργειακού κόστους, έχοντας ως πρωταρχικό μας μέλημα της διάσωση της Δ.Ε.Η. και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».
Έπειτα ακολούθησε η σύγκλιση της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Κοζάνης που πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας της Νέας Δημοκρατίας- όπως και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος για την πλήρη ενημέρωση των στελεχών των κομμάτων της ΝΔ-παρευρέθηκαν νυν και πρώην βουλευτές, ο επικεφαλής και μέλη από την μείζονος αντιπολίτευση, δήμαρχοι, στελέχη και μέλη της ΝΟΔΕ Κοζάνης.