Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης βρέθηκε στην Κοζάνη τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πλέον στον κάδρο των χωρών όπου η ενημέρωση διώκεται. «Ο πρώην υπουργός Προστασίας του πολίτη καλέστηκε από την αρμόδια να δώσει εξηγήσεις για τις διώξεις των δημοσιογράφων και την μονοπωλιακή κατάσταση που επικρατεί στον τύπο» .Θύμισε ότι από σφαίρες αγνώστων δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ με το θέμα να είναι πολιτικό .

«Η κυβέρνηση συμφωνεί να γίνουμε Γκουαντάναμο της Ευρώπης με πρόσφυγες χωρίς διαδικασίες ένταξης και διαφυγής και φράχτες ανοησίας». «Να ευχηθούμε στην κόρη του Μητσοτάκη καλή διαμονή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτό είναι ένα μήνυμα στην κοινωνία» είπε αναφερόμενος στο πλήγμα που δέχτηκαν τα περιφερειακά συστήματα και στην παγίδα που υπέπεσαν με τις αξιολογήσεις που έκαναν .

Για την περιοχή ανέφερε ότι εδώ στη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε ένα έγκλημα σε μια περιοχή που είχε ήδη 20.000-25.000 ανέργους και δημιουργεί άλλους τόσους με την βίαια απολιγνιτοποίηση προτείνοντας εκ της ιδιότητάς του μια συζήτηση επί του θέματος. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει τώρα. Είναι μια ακραία δεξιά» όπως είπε που παγώνει τους μισθούς δημιουργώντας συνθήκες φτηνού εργατικού δυναμικού. «Δε βρήκα δεξιό ούτε σοσιαλδημοκράτη που δεν εξέφρασε την αγωνία του για το αύριο»

«Υπήρχε ζήτημα τι παράγει η Δυτική Μακεδονία .Λέμε θα έρθουν επενδύσεις χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί συλλογικές συμβάσεις». Ο κ. Αρβανίτης συνοδεύτηκε από τη Βουλευτή Κοζάνης κα Καλλιόπη Βέττα και το Συντονιστή της Ν.Ε. Κοζάνης Κώστα Πασσαλίδη. Η πρώτη δήλωσε ότι η αλλαγή θα έρθει γρήγορα με τον κόσμο να είναι αγανακτισμένος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου