«Τα παιδιά που προσλαμβάνονται στον ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο στους 98,9 για τα της ΔΕΗ. Τόνισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η πράσινη ατζέντα επιβάλλονται έχοντας εν γνώση του και τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ.

Είπε συγκεκριμένα ότι ενοχλείται η ΓΕΝΟΠ ειδικά με την κατάργηση των εκπτώσεων της δεξιάς σελίδας του τιμολογίου, πέρα από το 75% της έκπτωσης που έγινε 30%, όπως συμβαίνει στους ανταγωνιστές. «Την ώρα που καλείται όλη η κοινωνία να βάλει πλάτη δεν μπορεί να εξαιρούνται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ» τόνισε.

Για τους νεοεισερχόμενους στη ΔΕΗ θα εφαρμοστεί το μοντέλο ΟΤΕ, όπως ανέφερε. Πράγματι καταργείται η νομιμότητα για νεοπροσλαμβανόμενους .¨ «Τα παιδιά που προσλαμβάνονται στον ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Ο ΟΤΕ ξεπέρασε της ΔΕΗ, η οποία δεν έκανε έντονα διαρθρωτικές αλλαγές». «Δέχομαι ότι πράγματι υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων» είπε και συνέχισε: «Να καταργήσω δηλαδή και το καθεστώς για τους παλιούς;»

Για την αξιοποίηση των εργοστασίων της ΔΕΗ τόνισε ότι θα υπάρχει ένα τεράστιο διυπουργικό σχέδιο κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη συνάντησή του με το δήμαρχο Εορδαίας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή video:http://www.alphafm.gr/