Έχω πρόβλημα με αυτούς που διαδίδουν να μην γίνει το εμβόλιο

 Ο Κωνσταντίνος  Στόκκος, διευθυντής ΜΕΘ του Μαμάτσειου μίλησε στο Κόκκινο. Λόγω της υποστελέχωσης νοσηλεύονται μόνο  τρία περιστατικά στην ΜΕΘ του Νοσοκομείουτης Κοζάνης , όπως είπε, ενώ ο 61χρονος που είχε διασωληνωθεί στην παθολογική κλινική   διακομίστηκε στον Άγιο Παύλο  μετά  από 2-3 μέρες νοσηλείας «Βγαίναμε από την μονάδα» συνεχώς ανέφερε.  «Συνέχεια είμαστε γεμάτοι από το Δεκέμβριο του 2020, είχαμε ανοίξει και πέντε κρεβάτια, υπήρχε μια ομάδα task force . Κάποιοι κύκλοι δεν ήθελαν να υπάρχει ΜΕΘ , κάποιοι λόγω προσωπικών υποθέσεων έφυγαν, δυο εντατικολόγοι και μια αναισθησιολόγος μείναμε .Δεν στηρίζεται μια ΜΕΘ έτσι. Το νοσοκομείο δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την πανδημία, το θέμα της ΜΕΘ ήταν διαχρονικό. Το νοσοκομείο καλύπτει 150.000 κόσμο, το αναισθησιολογικό, τα ΤΕΠ έχουν αποδεκατιστεί, η ορθοπεδική έκλεισε».

«Από το 2018 μέχρι σήμερα έχουν προκηρυχθεί θέσεις δυο φορές. Υπάρχει απουσία κινήτρων , αύξηση της  εργασίας και ένας αρνητικός φαύλος κύκλος που δεν σταματά .Ειδικά στην περιφέρεια χρειάζονται γενναία κίνητρα., είναι λίγοι οι γιατροί που το έχουν μεράκι. Είναι θέμα προσωπικών πεποιθήσεων που καθόμαστε σε άθλιες συνθήκες μέχρι να καταρρεύσουμε . Τις προάλλες είχαμε έναν ασθενή από Θεσσαλονίκη,  μια κρανιοεγκεφαλική και μια ανακοπή  και ήμουν ο μοναδικός που μπορούσα να διασωληνώσω».

«Αν διασωληνωθεί  ένα παιδί δεν έχουμε καμιά εξειδίκευση , δεν έχουμε εκπαίδευση για αναισθησιολογικά μηχανήματα. Είμαστε στο έλεος του Θεού, υπάρχει μια αδιαφορία. Είμαστε σε μια εμπόλεμη κατάσταση με τους διοικούντες. Έκανα αναφορές στην εισαγγελέα Κοζάνης, στον ‘Άρειο Πάγο και όλα είναι υπό διερεύνηση. Υπάρχει ένοχη σιωπή που σπάει για δωρεές και άσχετα μηχανήματα χωρίς να αναρωτιέται κανείς ποιος  θα τα δουλέψει. Έφυγαν 30 γιατροί τα τελευταία χρόνια από την Κοζάνη με μεράκι. Άργησε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα .Λυπάμαι κάποιους που δεν εμβολιάζονται και το έχουν  δει λάθος. Έχω πρόβλημα με αυτούς που διαδίδουν να μην γίνει το εμβόλιο».

Ιωάννα Παπαδημητρίου