Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του δήμου Κοζάνης στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του φωτοβολταϊκού σταθμού στην θέση Κοκκιναράς της Σκήτης 14, 74 μεγαβάτ με φορέα τη Μακεδονική Γραμμή Μ.Ι.Κ.Ε.Ο σταθμός χωροθετείται στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής και υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση της αρχαιολογίας. «Δεν μπορεί να κάνει πολιτική κρίση ο υπηρεσιακός παράγοντας και να εκφράζει πολιτική άποψη» ανέφερε ο κ. Βασίλης Βασιλακόπουλος για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος με τον ίδιο να συντάσσεται για μια ακόμα φορά με τις απόψεις του Βαγγέλη Σημανδράκου . «Η εισήγηση της υπηρεσίας είναι πάντα αρνητική οπότε και εμείς θα είμαστε πάντα αρνητικοί» είπε εν συνεχεία.

Ο Βαγγέλης Σημανδράκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αρνητική εισήγηση της αρχαιολογίας λέγοντας όμως ότι: «Όποιος επενδυτής θίγεται από τις αποφάσεις της αρχαιολογίας μπορεί να διεκδικήσει σε δευτεροβάθμιο όργανο. Αν υπήρχε επίσης κάποιο έγγραφο από το δασαρχείο που έλεγε ότι είναι δάσος , θα έλεγα όχι».

Ο Κυριάκος Μιχαηλίδης σχολίασε : «Και επειδή βλέπω μια ταύτιση απόψεων , πολλές φορές σύμβουλοι επικαλούνται τα τοπικά συμβούλια, ευκαιρία είναι να κατεβείτε παρέα όλοι στις εκλογές εσείς που διαφωνείτε».

«Οι κοινοτάρχες είναι έρμαια των εταιρειών» είπε ο Γιώργος Ευκολίδης μιλώντας για συνεννόηση της εταιρίας με τον πρόεδρο της κοινότητας .Το λόγο διέκοψε ο Βαγγέλης Σημανδράκος που χαρακτήρισε πολύ σοβαρό αυτό που ανέφερε ο κ. Ευκολίδης αν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου με τον κ. Κυριάκο Μιχαηλίδη να επεμβαίνει.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Διαμαντίδης ξεκαθάρισε ότι για άλλο πάρκο υπήρχε συζήτηση για ανταποδοτικά. Η συζήτηση ξέφυγε για ακόμα μία φορά με διενέξεις μεταξύ συμβούλων , χαρακτηρισμούς και εντάσεις. Προφανώς η απόφαση της συμπολίτευσης να τάσσεται με την απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος δεν πείθει.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου μετά από όλα τόνισε: «Είμαι η πρώτη που θεωρώ ότι έχω κάνει τα περισσότερα λάθη. Δεν είμαι εδώ για να καλοπιάνω τα κακομαθημένα παιδιά. Αν υπηρετήσω κάποια σκοπιμότητα θα υποβάλω την παραίτησή μου. Είμαι σταθερή στις απόψεις μου .Υποδείξεις για το που θα είμαι υποψήφια δεν δέχομαι από κανέναν. Στην παράταξη που είμασταν εγώ και κάποιοι άλλοι είμασταν από επιλογή δεν είμασταν από ανάγκη. Όποιος τολμήσει να με φέρει μπροστά στις επιλογές μου για την υποψηφιότητα μου να δείξει περισσότερη σοβαρότητα».

Ιωάννα Παπαδημητρίου