Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρικάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη στο κτίριο της ΖΕΠ ξεκίνησε με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε:

“Ξεκινάμε τον κύκλο των συζητήσεων με το Πανεπιστήμιο. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ένα σχέδιο δίκαιης μετάβασης χωρίς μια έντονη εμπλοκή του Πανεπιστημίου. Για αυτό θέλω να ακούσω τις σκέψεις και τις προτάσεις σας σε όλα τα επίπεδα, αν και γνωρίζω ότι έχει ήδη  προηγηθεί μια έντονη διαβούλευση. Να κινηθούμε γρήγορα με την αίσθηση του κατεπείγοντος που απαιτεί το πρότζεκτ”.

Την ταυτότητα και το ρόλο του Πανεπιστημίου εξήγησε ο πρύτανης Θόδωρος Θεουδουλίδης εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Είμαστε ένα νέο Πανεπιστήμιο, δεν είμαστε ούτε Μετσόβιο…” είπε στον πρωθυπουργό.  Ο Θεόδωρος Θεουδουλίδης χαρακτήρισε εν συνεχεία στους δημοσιογράφους  τιμητική την συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές με απώτερο  στόχο να μετατραπεί η περιοχή  σε κόμβο καινοτομίας και πράσινης επιχειρηματικότητας. Θέσαμε τους τέσσερις  στόχους. Μας ρώτησε πολλά θέματα για την επανεκπαίδευση και επανακατάρτιση όπου θα παίξουμε κεντρικό ρόλο. Σημαντικός θα είναι  ο ρόλος του Πανεπιστημίου στο Παρατηρητήριο Δίκαιης Μετάβασης. Μιλήσαμε για τη στελέχωσή μας με εκπαιδευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπείο με την ενεργοποίηση  της ρήτρας δίκαιης  μετάβασης”.

Ι.Π.

O Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Κοζάνη στο κτίριο της ΖΕΠ-Οι διαδηλωτές εξ αποστάσεως

Οι διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια με τα ΜΑΤ-Έπεσαν χημικά

Εν αναμονή της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΖΕΠ

Οι συνδικαλιστές ετοιμάζονται να βγουν στην πλατεία της Κοζάνης

Ισχυρό μπλόκο της αστυνομίας στο ύψος της Alfa-Οι διαδηλωτές σε απόσταση από τη ΖΕΠ με στεφάνια στα χέρια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θέλουμε μόνο να προσελκύσουμε άλλες εταιρείες, αλλά να στηρίξουμε και τις εταιρείες που λειτουργούν στην περιοχή

Γιώργος Κασαπίδης: Η λύση για την απολιγνιτοποίηση είναι το πράσινο υδρογόνο 

Λάζαρος Μαλούτας στον πρωθυπουργό: Η κατεύθυνση  της απολιγνιτοποίησης είναι σωστή, οι χρόνοι δεν βγαίνουν

Γιώργος Στάσσης από Κοζάνη: Επενδύσεις 2, 5 δις για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην περιοχή – Πως καταμερίζονται

Χρήστος Ζευκλής στον πρωθυπουργό: Η Γαλατινή των 2.000 κατοίκων γέμισε φωτοβολταϊκά -Να αποκατασταθεί η αδικία με τα διόδια

Τα τέσσερα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη Δυτική Μακεδονία-Ποιες είναι οι επτά πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εργασίας