Το στοιχείο της ελληνικότητας προέβαλε με κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην ομιλία του που έδωσε στην Πτολεμαΐδα το απόγευμα του Σαββάτου. «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες και μετά οποιοσδήποτε άλλος», επεσήμανε κατά κόρον στην ομιλία του. Σχολιάζοντας το μείζον ζήτημα της ΔΕΗ για την τοπική κοινωνία κατηγόρησε τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις για λάθος χειρισμούς που απώτερο σκοπό είχαν την πώλησή της. Ενώ έκανε λόγο και για την κινέζικη αγορά της πόλης, στοιχείο παρεμπόδισης της ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς ∙ και, παράλληλα, για την επιβολή δασμών στα προιόντα από τρίτες χώρες.

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκη. Μιλώντας για το ζήτημα των Πρεσπών κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως αδιαφόρησε για αυτό το εθνικό θέμα «κάνοντας σκι», ενώ ο ίδιος κάλυψε χρηματικά τη διαδικτυακή κάλυψη του συλλαλητηρίου της Αθήνας. Πρόσθεσε, ακόμα, πως άτομα του ψηφοδελτίου του δεν ήταν ξεκάθαρα εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Μια συμφωνία που κατά τα λεγόμενα του κ. Βελόπουλου είναι αναστρέψιμη, εάν ο κ. Μητσότακης δεν εξακολουθήσει να κρατά «γερμανοδουλική στάση» και όταν γίνει κυβέρνηση.

«Άνευ προγράμματος και άνευ προτάσεων θέλει η ΝΔ να κυβερνήσει» τόνισε ο κ. Βελόπουλος, στοιχείο που διαφοροποιεί τη δική του πολιτική παράταξη. Τέλος, σημείωσε πως δεν δέχτηκε οικονομική βοήθεια από κανένα φορέα.

Φ.Μ.