Απλή και σοκολατένια, κλείνει ιδανικά κάθε γιορτινό γεύμα.
20′ προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 9
- 300 γρ. κουβερτούρα με 55%-60% κακάο, μισολιωμένη
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% -36% λιπαρά
- 1/2-1 μοσχοκάρυδο, τριμμένο (ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να είναι το άρωμα)
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδος
Διαδικασία
- Για τη κρέμα σοκολάτας σε μπολ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από τη μισολιωμένη κουβερτούρα μαζί με το μοσχοκάρυδο και το μέλι.
- Αφήνουμε για λίγο και ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας και το βούτυρο. Αν δεν διαθέτουμε ραβδομπλέντερ, ανακατεύουμε απλώς με μια μαρίζ έως ότου γίνει μια λεία κρέμα.
- Τη μοιράζουμε σε 9 ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να πήξει η κρέμα.
- Προαιρετικά, μπορούμε να γαρνίρουμε τις κρέμες με τρούφα, τρίμμα ή φλούδες σοκολάτας. Φλούδες μπορούμε να φτιάξουμε αν γδάρουμε μια πλάκα σοκος με το εργαλείο που βγάζουμε από την παρμεζάνα φλούδες.