Απλή και σοκολατένια, κλείνει ιδανικά κάθε γιορτινό γεύμα.

20′ προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 9

  • 300 γρ. κουβερτούρα με 55%-60% κακάο, μισολιωμένη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% -36% λιπαρά
  • 1/2-1 μοσχοκάρυδο, τριμμένο (ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να είναι το άρωμα)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος

Διαδικασία

  • Για τη κρέμα σοκολάτας σε μπολ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από τη μισολιωμένη κουβερτούρα μαζί με το μοσχοκάρυδο και το μέλι.
  • Αφήνουμε για λίγο και ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας και το βούτυρο. Αν δεν διαθέτουμε ραβδομπλέντερ, ανακατεύουμε απλώς με μια μαρίζ έως ότου γίνει μια λεία κρέμα.
  • Τη μοιράζουμε σε 9 ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να πήξει η κρέμα.
  • Προαιρετικά, μπορούμε να γαρνίρουμε τις κρέμες με τρούφα, τρίμμα ή φλούδες σοκολάτας. Φλούδες μπορούμε να φτιάξουμε αν γδάρουμε μια πλάκα σοκος με το εργαλείο που βγάζουμε από την παρμεζάνα φλούδες.

Γαστρονόμος