Μια απλή και νόστιμη κοτόπιτα με τραγανό φύλλο ιδανική για να τη σερβίρουμε στο κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά που θα χρειαστούμε…

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 400 γρ.βραστό κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 150 γρ.γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ.τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης…

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό και το τυρί κρέμα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί. Στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε το φύλλο και απλώνουμε το μείγμα μας με το κοτόπουλο καλύπτοντας την επιφάνειά του φύλλου. Καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα αφού προηγουμένως τα έχουμε λαδώσει ενδιάμεσα. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

The 3 Cooks