Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, υπάρχει και πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα, ενώ σήμερα διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 387. Συνολικά 60 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. 70 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 11 είναι διασωλημένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. «Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19» σημείωσε.
Χαρδαλιάς: Είμαστε σε πόλεμο

«Αν πειθαρχήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, η εξάπλωση του ιού, σημαίνει κίνδυνος σε όσους αγαπάμε. Είμαστε σε πόλεμο», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη χώρα μας, χθες η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των εκκλησιών για το ευρύ κοινό, με στόχο να μην αποτελέσουν εστίες περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, ενώ σήμερα, λίγο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

Πηγή: iefimerida.gr