ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ  ΕΝΟΣ  ΚΟΖΑΝΙΤΗ

Επαναφέρω το θέμα σήμερα 7 Σεπτεμβρίου 2017, για ΤΕΤΑΡΤΗ   χρονιά  διαβάζοντας  στις τοπικές εφημερίδες ότι ασφαλτώνονται δρόμοι στην Κοζάνη . Η μικρά όμως  οδός που φέρει το όνομα του πρ. Δημάρχου Κοζάνης Αργυρίου Τσουμή.  θα ασφαλτοστρωθεί φέτος ; να ελπίζουμε;

Παραθέτω το κείμενο που έγραφα  το 2014,το 2015, και το 2016 και το οποίο επανέφερα κάθε χρόνο. Αυτό κάνω και φέτος 2017.

«Αυτές τις μέρες, Νοέμβριος 2015, επιστρώνεται με άσφαλτο η οδός Κ. Γκέρτσου, προηγήθηκαν το καλοκαίρι και άλλοι οδοί που είχαν ανάγκη ασφαλτόστρωση και έδωσαν  μια όψη πολιτισμού οι δρόμοι αυτοί σε κεντρικά σημεία της πόλης. Η Αργυρίου Τσουμή  όμως δεν ασφαλτοστρώθηκε. Γιατί;

Να υπενθυμίσω στο αρμόδιο τεχνικό γραφείο του Δήμου Κοζάνης, ότι πέρυσι τον Οκτώβριο του  2014 είχα επικοινωνήσει με το γραφείο και τους είχα ενημερώσει για την απαράδεκτη κατάσταση  της οδού Αργυρίου Τσουμή, πρώην Δημάρχου Κοζάνης (1927-1929 και 1951-1955)  η οποία βρίσκεται στη συνοικία Μπουγδανάθκα, αρχίζει  από την οδό  Ζαλόγγου και εξέρχεται στην οδό Τράντα.  Ό,τι ένα κομμάτι  της οδού  μήκος 22 βημάτων την έχω μετρήσει  δεν έχει άσφαλτο και είναι  από πέτρες με διάφορες προεξοχές και δεν μπορούν να περπατήσουν ομαλά οι άνθρωποι. Και αναρωτιέσαι γιατί να βρίσκετε σε αυτή την άθλια κατάσταση;  Το έχω επισημάνει από πενταετίας  και δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου η προηγούμενη Δημοτική αρχή. Το επανέφερα το θέμα στη νέα Δημοτική αρχή,  πέρυσι τον Οκτώβριο του 2014, απευθυνόμενος στο αρμόδιο τεχνικό γραφείο του Δήμου και μου απάντησε ότι του χρόνου που θα ασφαλτοστρωθούν δρόμοι θα τακτοποιηθεί κι αυτό. Μάλιστα δε, όπως πληροφορήθηκα, ο δ/ντής του γραφείου επισκέφθηκε ο ίδιος την οδό για να διαπιστώσει την κατάσταση του δρόμου. Με εξέπληξε η συμπεριφορά αυτή, άρα πάμε καλά σκέφτηκα, και    μου έδωσε περισσότερη ελπίδα ότι επί τέλους θα τακτοποιηθεί το επικίνδυνο   κομμάτι για τους ανθρώπους  όταν περνούν από κει και φυσικά και οι κατοικούντες   εκατέρωθεν του δρόμου αυτού που είναι μόνιμη η διέλευσή τους και υφίστανται την ανωμαλία του δρόμου κατά το περπάτημα .  Δυστυχώς, μέχρι σήμερα Νοέμβριο του 2015, δεν έχει ασφαλτοστρωθεί  και έμεινα με την ψευδαίσθηση  της προσδοκίας. Μετά την μη ασφαλτόστρωση του κομματιού του δρόμου επανήλθε στη σκέψη μου η φράση  «του χρόνου», που μου είχανε πει , μήπως ανήκει στην αρνητική φράση «τ’ χρον’» ή «τ’χρόν, τ’–ηλιά» που χρησιμοποιείται στην Κοζάνη. Και  που έχει την έννοια   του ΠΟΤΕ . Θα αναμένω ακόμη να δω πως  θα ισχύσει η φράση του «χρόνου», θετικά ή αρνητικά». Δυστυχώς μετά από τέσσερα χρόνια απεδείχθη ότι η απάντηση του χρόνου ήταν αόριστη και έδρασε  αρνητικά και δεν ξέρω που θα πάει.

Το επαναφέρω το θέμα γιατί ασφαλτώνονται δρόμοι ,  ίσως, και ασφαλτοστρωθεί τώρα το κομμάτι του Δρόμου, Αργυρίου Τσουμή, που εκκρεμεί εδώ κι έξι χρόνια, και που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που φέρει το όνομα πρ. Δημάρχου. Ας διατηρήσω λοιπόν  την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα ασφαλτοστρωθεί το κομματάκι αυτό και όχι του χρόνου που έχει πολλές ερμηνείες. (Προσθέτω σήμερα Σεπτέμβριος 2016, ότι δυστυχώς δεν βλέπω φως, έχουν περάσει τρία χρόνια από το 2014 που το έθεσα στη νέα δημοτική αρχή και δεν έγινε τίποτα).  Δημοσίευσα το κείμενο  την 7-9-2016 .Το επαναφέρω πάλι  φέτος 7-9–2017  και βλέπουμε.