O βραβευμένος με το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», Θάνος Τοκάκης μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν μία πεντανόστιμη αλμυρή συνταγή κολοκυθάκια με φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών Φλώρινας και πέστο ελιάς.

Υλικά συνταγής για 4 άτομα:

Για τα φασόλια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κολοκύθια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
400 γρ. φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών Φλώρινας βρασμένα
1 κούπα από το ζωμό των φασολιών
4 κ.σ. αρμόγαλο
100 γρ. γραβιέρα
1 κ.σ. μαϊντανός
Αλάτι – πιπέρι

Για το πέστο
150 γρ. πράσινες ελιές
2 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. βασιλικός
1 λεμόνι
2 κ.σ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι