Ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης πρότεινε από την προηγουμένη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής πέντε θερμόμετρα κόστους 1.200 ευρώ το καθένα για τα κτίρια της Π.Ε. Κοζάνης , ένα σύγχρονο εξοπλισμό όπως προκύπτει  από τον Αμερικανικό Οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων . Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα πάνω από δέκα και τα εν λόγω θερμόμετρα πιάνουν ακόμα και τα δέκατα σε απόσταση ενάμιση μέτρου με τις οικονομικές υπηρεσίες να είναι υπεύθυνες να συνεχίσουν τη διαδικασία. «Με την υγεία δεν παίζουμε» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτηρίζοντας  το θέμα  έκτακτο.

Ο κ. Ηλίας Κάτανας αμφισβήτησε την αξία τους όπως και των τριπόδων με 150 ευρώ , συνολικής αξίας 8.500 με τ μία και μόνο προσφορά με τα ποσά αυτά να βρίκοσνται στο διαδίκτυο με ποσά κάτω των  200 ευρώ, όπως υποστήριξε  .Η  αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κα Γιώτα Γκατζαβέλη μίλησε για ενδεικτικές προτεινόμενες τιμές. Να αναβληθεί το θέμα ζήτησε ο κ. Τσιούμαρης . «Έχουμε να κάνουμε με δημόσιο χρήμα» σημείωσε η κα Καρυπίδου ,με τον κ. Τσιούμαρη να χαρακτηρίζει λαϊκισμό τα λόγια του κ. Κάτανα για 110 ευρώ  όταν «στην ΕΠΤΑΚ υπήρχαν τόσες αναθέσεις , τόσα τιμολόγια που δεν ξέρετε τι είναι ». «Φτάνει η κοκορομαχία, υπάρχει έγκριση δαπάνης που έχει ψηφιστεί , είναι έτοιμες οι προδιαγραφές και την επόμενη βδομάδα θα γίνει πρόκληση με ανοιχτή διαδικασία, δεν θα υπάρχει ανάθεση» σημείωσε ο κ. Κωτούλας δίνοντας λύση.

«Μας κατηγορούν για δήθεν μένος και μάλιστα λένε πως έχουμε σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσουμε και δε μπορούμε να ασχολούμαστε με τις αντιπαραθέσεις του κ. Κάτανα. Μας κατηγορούν πως κάνουμε λαϊκισμό για 110 ευρώ, ενώ τώρα τεχνηέντως διακινείται προς τα έξω πως όλη η φασαρία γίνεται μόνο για ένα «ευτελές» ποσό της τάξης των 110 ευρώ, παραλείποντας επίτηδες όμως να αναφερθεί πως το ποσό ήταν 10 φορές πιο πάνω. Πάμε ξανά λοιπόν και το κλείνω εδώ. 110 ευρώ περίπου στην αγορά και 1200 ευρώ το θερμόμετρο χωρίς ΦΠΑ στην οικονομική επιτροπή. Ο τρίποδας 9,5 ευρώ περίπου στην αγορά και 150 ευρώ χωρίς ΦΠΑ στην οικονομική επιτροπή. Άρα για ποια τάχα 110 ευρώ διαφορά μας μιλάνε.

Αν λοιπόν θεωρείται λαϊκισμός και μένος η καταψήφιση της υπερβολικής δαπάνης των 8.500 χιλιάδων ευρώ που αφορούσε τα 5 θερμόμετρα με τους τρίποδες, τότε τιμή μας και καμάρι μας που είμαστε λαϊκιστές. Από ότι φαίνεται τους ενοχλεί και η κριτική και ο έλεγχος. Φανταστείτε να είχαν και την αντιμετώπιση που είχαμε εμείς όταν με το παραμικρό μας κρεμούσαν στα μανταλάκια. Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι όπου μετά τον θόρυβο που προκαλέσαμε τη λύση την έδωσαν επιτέλους οι υπηρεσίες λέγοντας πως ακυρώνουν την προσφορά και θα πάνε σε διαγωνιστικές διαδικασίες μέσω πρόσκλησης» αναφέρει ο κ. Κάτανας .

Ιωάννα Παπαδημητρίου