Μέτρα στήριξης για τους δικηγόρους, ζήτησε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, Χρήστος Δημητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «αρχίζουν να αποτυπώνονται και στους δικηγόρους, οι αρνητικές συνέπειες της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή».

Ο κ. Δημητρόπουλος έκανε λόγο για υψηλή φορολόγηση και αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών των δικηγόρων, ενώ στάθηκε και στο φαινόμενο της εμφάνισης δικηγορικών εταιρειών και στην παρουσία δικηγόρων – υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει πλέον θέμα οικονομικής επιβίωσης, ειδικά για αρκετούς νέους δικηγόρους».

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, τόνισε ότι «υπάρχει ένας πληθωρισμός σε ότι αφορά τον συνολικό αριθμό των δικηγόρων στην χώρα», αλλά σημείωσε ότι «παραμένει σταθερός στην Π.Ε Κοζάνης , με 326 μέλη-δικηγόρους», ενώ στάθηκε και στην ανάγκη παραμονής του Εφετείου Δυτ. Μακεδονίας, με αφορμή δημοσιεύματα και σενάρια συγχώνευσης για «δικηγορικό Καλλικράτη».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης
Πηγή: ertnews.gr