Η απόφαση του ΟΑΠΝ να απαιτήσει από την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», την αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο Κοζάνης, αντίτιμο για τη χρήση (1,5 ώρα) της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου για την διενέργεια ενημερωτικής συνέντευξης του επικεφαλής της Χάρη Κουζιάκη σε τοπικό ηλεκτρονικό κανάλι μόνο ως αντιδημοκρατική και μεροληπτική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η πρόφαση της δε ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από την απόφαση 80/2014 του ΔΣ (ΑΔΑ: 7Ψ4ΛΟΚΨΕ-Γ45)δεν έχει καμία βάση αφού η παραχώρηση σε δημοτικές παρατάξεις δεν αναφέρεται, και ορθώς, στην απόφαση που επικαλείται. Άλλωστε η δημοκρατική λειτουργία της αυτοδιοίκησης προβλέπει ότι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο φυσικός χώρος για την πολιτική λειτουργία όλων των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται σε αυτό και όχι απλά μία αίθουσα που παραχωρείται δωρεάν μόνο για τις φιέστες του Δημάρχου.

Αυτό που θα έπρεπε πρωτίστως να απασχολεί την διοίκηση του ΟΑΠΝ και την δημοτική αρχή όφειλε να είναι η πενιχρή παραγωγή έργου τα τελευταία τρία χρόνια και όχι η φίμωση της αντιπολίτευσης. Αλλά δυστυχώς η αλαζονεία και η ιδιοκτησιακή αντίληψη στη Δημοτική Αρχή Μαλούτα καλά κρατούν.

Σχετικό άρθρο https://kozani.tv/index.php/101812…