ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η “ΠΑΓΙΑ” ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ – ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινή λειτουργία των Κοινοτήτων και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το προηγούμενο διάστημα λόγω της κακοκαιρίας, επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων η εποικοδομητική συζήτηση που είχε την Τετάρτη το απόγευμα στο Κοβεντάρειο η δημοτική αρχή με τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Γιώργου Βαλαή, Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένης Τασοπούλου, Αριστοτέλη Πουτακίδη, Ευθύμιου Ζαγάρα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Κύρινα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης, η κουβέντα ήταν άκρως επικοδομητική και αφορούσε την καθημερινή λειτουργία των κοινοτήτων. Από τους 52 προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Κοζάνης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι 33, οι οποίοι και ζήτησαν να επαναληφθεί ανάλογη συνάντηση και στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το κομμάτι του αποχιονισμού, σχεδόν όλο τον Ιανουάριο, οπότε και υπήρξαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ τους απασχόλησε και το κομμάτι της καθαριότητας στις τοπικές κοινότητες. Επίσης, οι πρόεδροι των κοινοτήτων ενημερώθηκαν για την παγία, ένα κονδύλιο ύψους 1000 ευρώ που ίσχυε και παλαιότερα αλλά πλέον ξανα-θεσμοθετήθηκε. Πλέον οι πρόεδροι θα έχουν στη διάθεσή τους το εν λόγο ποσό για την κάλυψη αναγκών καθημερινότητας στα χωριά τους. Η έγκριση του κονδυλίου θα περνάει μέσα από το δήμο.

Η κουβέντα έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε ζητήματα λειτουργικότητας των κοινοτήτων, για αυτό και αποφασίστηκε να γίνεται πιο συχνά.

Β.Σ.