ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Στην κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού και στοχοθεσίας 2018 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίασή του το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως είπε ο εισηγητής, Γεώργιος Σιαμπανόπουλος, πρόεδρος της Κοινωφελούς, το ποσό των εσόδων ανέρχεται στα 2.690.000 ευρώ, και είναι ισοσκελισμένος.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της κοινωφελούς επιχείρησης, αυτή σχετίζεται με την χρηματοδότησή της, που προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη χρηματοδότηση που παρέχει ο δήμος Κοζάνης, αλλά και από τη διαχείριση των προγραμμάτων Βοήθεια Στο Σπίτι, το ΕΣΠΑ και το ΚΗΦΗ. Στόχος του δήμου είναι η στήριξη των κοινωνικών αυτών δομών και η αναβάθμισή τους. Σε ό,τι αφορά την Κοινωφελή, σε αυτή ανήκουν οι δομές συσσιτίου  και η τράπεζα τροφίμων (με στόχο να αναβαθμιστούν), και σε ό,τι αφορά τα προγράμματα, στόχος είναι να συνεχιστεί και φέτος το Βοήθεια στο Σπίτι, αλλά και η αναβάθμιση των οχημάτων και του στόλου του, μιας και αυτά είναι απαρχαιωμένα.

Επίσης, ένας μεγάλος στόχος αφορά την κάλυψη των αναγκών του δήμου Κοζάνης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς , μάλιστα ψάχνουν για νέες δομές, κάτι που είναι δύσκολο ωστόσο να γίνει. Στόχος είναι να βρεθούν και νέοι χώροι για να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα βρέφη στην Κοζάνη. Εντωμεταξύ, ο δήμος θα καλύψει κάποιες από τις ανάγκες στους βρεφονηπιακούς, μέσω της Κοινωφελούς εργασίας.

Β.Σ.