ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αρκετές είναι οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι που κατέρχονται στις εκλογές  για ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια δασκάλων και καθηγητών του Νομού Κοζάνης, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης ψηφίζουν για Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -ΠΥΣΔΕ (με 4 εκλογικούς συνδυασμούς)  και 4 συνδυασμούς στο ΑΠΥΣΠΕ. Οι δάσκαλοι πρωτοβάθμιας για Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -ΠΥΣΠΕ κατεβαίνουν με 5 συνδυασμούς και 5 συνδυασμοί για το ΑΠΥΣΠΕ.

 

ekloges_daskalon_symboulia

εκλογές δασκάλων στην Κοζάνη

ekloges_kathigiton_symboulia4

εκλογές καθηγητών στην Κοζάνη

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και η εκλογική διαδικασία διαρκεί μέχρι τις 5 το απόγευμα , στα εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί. Μάλιστα προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στις εκλογές τα σχολεία την Τετάρτη παρέμειναν κλειστά. Στην Κοζάνη, από το πρωί δεκάδες εκπαιδευτικοί προσήλθαν στο δημοτικό σχολείο Χ. Μούκας και στο Βαλταδώρειο γυμνάσιο, που είναι τα αντίστοιχα εκλογικά κέντρα για δασκάλους και καθηγητές αντίστοιχα.
Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης Γιώργος Χαλβαντζής μιλώντας στους δημοσιογράφους οι εκλογές διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από το Υπουργείο Παιδείας και τις κατά τόπους διευθύνσεις: “Οι εκλογές αφορούν τα τοπικά υπηρεσιακά συμβούλια, τα περιφερειακά σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας και τα κεντρικά για την Αθήνα. Εκλέγονται από δύο άτομα σε κάθε συμβούλιο και οι υποψήφιοι είναι δεκάδες”.

ekloges_daskalon_symboulia4

εκλογές δασκάλων στην Κοζάνη

ekloges_daskalon_symboulia2

εκλογές δασκάλων στην Κοζάνη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ζήσης Ντούντας αναφερόμενος στις εκλογές των καθηγητών για εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής δομής, είπε ότι η συμμετοχή στην εκλογή διαδικασία είναι μεγάλη. Μάλιστα εξέφρασε ελπίδες ότι θα ξεπεράσει την προηγούμενη συμμετοχή στις εκλογές του 2014, αφού οι εν λόγω εκλογές επαναλαμβάνονται ανά διετία. Είπε ότι η εκλογική διαδικασία έχει και παραταξιακή χροιά, αφού οι καθηγητές συσπειρώθηκαν ενάντια στην πολιτική του υπουργείου.

Εκλογές καθηγητών στην Κοζάνη

Εκλογές καθηγητών στην Κοζάνη

Η προσέλευση ήταν καλή και στα δύο σχολεία, με το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμονής να εντοπίστηκε στους δασκάλους όπου λειτουργούσε ένα εκλογικό τμήμα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

 

Οι υποψήφιες παρατάξεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
ΠΥΣΔΕ (Κοζάνη):

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)
Συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ ΔΕ Καθηγητών
Συνδικαλιστική παράταξη Ριζοσπαστική εκπαιδευτική Κίνηση
Συνδικαλιστική παράταξη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών

Εκλογές καθηγητών στην Κοζάνη

Εκλογές καθηγητών στην Κοζάνη

ΑΠΥΣΔΕ (Δυτική Μακεδονία):
ΔΑΚΕ/ΔΕ
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις
Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών

 

Οι υποψήφιες παρατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
ΠΥΣΠΕ (Κοζάνη):

 

Εκλογές δασκάλων στην Κοζάνη

Εκλογές δασκάλων στην Κοζάνη

Δημοκρατική Συνεργασία Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών
Αγωνιστική Συσπείρωση καθηγητών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

Ενωτικό Ψηφοδέλτιο ΠΕ Κοζάνης
Ανεξάρτητος Συνδυασμός Εκπαιδευτικών ΠΕ Κοζάνης
ΔΑΚΕ /ΠΕ

ΑΠΥΣΠΕ (Δυτική Μακεδονία):
ερα Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Δημοκρατική Συνεργασία Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών
Αγωνιστική Συσπείρωση καθηγητών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)
ΔΑΚΕ /ΠΕ

 


Β.Σ.