Ως το τέλος της βδομάδας θα συνεχιστούν τα δοκιμαστικά της τηλεθέρμανσης για την προετοιμασία του δικτύου .Από την μεθεπόμενη βδομάδα , αρχές Οκτωβρίου θα διέρχεται στους αγωγούς θερμότητα σε χλιαρή μορφή μέχρι να ζεσταθεί κανονικά η πόλη , η ΖΕΠ και η Χαραυγή στις 15 Οκτωβρίου. Ο προγραμματισμός της επιχείρησης δεν αλλάζει εκτός αν προκύψουν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Φυσικά με μια μόνο μονάδα τον Άγιο Δημήτριο 5 δεν υπάρχει επαρκές φορτίο. Με δεδομένο ότι τις τελευταίες δυο βδομάδες λειτουργεί μόνο μια μονάδα στον Άγιο Δημήτριο τίθεται ένα θέμα, το οποίο αναμένεται να επιλυθεί με την έλευση του Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία σε πολλά σπίτια έχει πέσει και κάτω από τους 19 βαθμούς Κελσίου με μια γενικότερη αίσθηση κρύου σε οικίες και γραφεία. Ο σχεδιασμός παραμένει για πλήρη τροφοδότηση στα μέσα Οκτωβρίου με τις θερμοκρασίες αυτή την βδομάδα να δείχνουν σαφώς πιο ανεβασμένες.

Κατά τα λοιπά και παρά τους ελέγχους σε πολλά σημεία της πόλης , όπως έχουμε αντιληφθεί και από δεκάδες εκσκαφές δρόμων , δεν αποκλείεται να υπάρχουν κάποιες εκτονώσεις σε κεντρικούς αγωγούς με τι διαρροές να είναι πολύ πιο δύσκολο να ελεγχθούν όταν οι μονάδες μπαίνουν και βγαίνουν στο σύστημα.

Όσο για την τιμολογιακή πολιτική μετά την αύξηση του 10% αναμένεται κυβερνητική λύση, όπως ακριβώς έγινε και στην Πτολεμαΐδα ώστε να μην μετακυλιστεί το κόστος στους καταναλωτές.

Ιωάννα Παπαδημητρίου