Εκρηκτική χαρακτήρισε την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος, όπως τόνισε, κατανοεί τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος, αλλά προέχει όπως ανέφερε η υγεία.

Ζήτησε να υπάρξει ειδική ενίσχυση για όλες τις επιχειρήσεις, ενώ τόνισε αδιανόητο να ζητήσει ο ίδιος να μην εφαρμοστεί η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Σάκης Δραγατσίκας, επισημαίνει ότι πλέον οι καταστηματάρχες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και των οικογενειών τους και ζητά μια γενναία οικονομική ενίσχυση. Ανεπαρκή χαρακτήρισε τα νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης ο κ. Δραγατσίκας.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, τα 1.000 ευρώ που δίνονται για τις επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως πέντε άτομα είναι ψίχουλα. Ζήτησε γενναία οικονομική ενίσχυση, επειδή, όπως ανέφερε, τα ελάχιστα έξοδα που έχει κάποια επιχείρηση με το που μπαίνει το κλειδί στην πόρτα είναι της τάξης των 5 έως 6 χιλιάδων ευρώ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος κράτησε υπεύθυνη στάση και δεν προέτρεψε τα μέλη του να ανοίξουν σήμερα τα καταστήματα, παρά το γεγονός ότι το σύνολό τους είναι σε απόγνωση.

Πηγή:ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ