Σε κινητοποίηση, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κυβέρνησης, προχώρησαν φοιτητές και φοιτήτριες στην πόλη της Κοζάνης. Στο κάλεσμα των φοιτητών, που με απόφαση του ΦΣ του Τμήματος των Μηχανολόγων Μηχανικών καλούσαν στην κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της πόλης, ανταποκρίθηκαν τόσο οι μαθητές της Κοζάνης, με απόφαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, όσο και σωματεία και φορείς της πόλης. Στην κινητοποίηση καλούσαν επίσης το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης και η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης και άλλοι φορείς της πόλης.

Μέσα από την κινητοποίησή τους οι φοιτητές καλούσαν την κυβέρνηση να δώσει τα 30 εκ. ευρώ για να ανοίξουν οι σχολές τους με ασφάλεια και όχι για αστυνομία και διαγραφές φοιτητών. Επίσης σε κείμενο που διαβάστηκε στην συγκέντρωση ανέφεραν τα εξής: «Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος με κλειστά Πανεπιστήμια. (…) Αυτή, λοιπόν, τη περίοδο, με τις σχολές μας κλειστές και μας κλεισμένους στα σπίτια μας, βρίσκει η κυβέρνηση την ευκαιρία να περάσει το νέο της αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα με τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Τις αλλαγές αυτές τις προωθούν πίσω από την πλάτη μας, ακριβώς γιατί είναι ενάντια στις σπουδές μας. Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. (…)

Κάθε φορά που φοβούνται την αντίδραση του λαού, προχωρούν σε μέτρα καταστολής και εκφοβισμού! (…) Θέλουν να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών! Προκαλούν την κοινή λογική! Η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες δίνει 30 εκατ. ευρώ(!!) για αστυνομικές δυνάμεις σε κλειστές σχολές όταν όλο αυτό το διάστημα ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών και καθηγητών στις σχολές!

Να πάψει ΤΩΡΑ κάθε συζήτηση για νέες αντιδραστικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια!
Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης!»

Επίσης χαιρετισμό πραγματοποίησε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων όπου ανέφερε τα εξής: «Στηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών και σπουδαστών, των παιδιών μας δηλαδή και των νεότερων συναδέλφων μας, για διδακτικό προσωπικό και υποδομές, για ανοιχτές σχολές και απρόσκοπτες σπουδές! Ενάντια στην ένταση της καταστολής, την υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας και της Παιδείας. Την ενίσχυση των ταξικών φραγμών που προβλέπει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.»

Το πρωί οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο σχολείο τους.

Σε αντίστοιχη κινητοποίηση προχώρησαν φοιτητές και φοιτήτριες και στην Πτολεμαΐδα. Στην κινητοποίηση καλούσε η Επιτροπή Φοιτητών Πτολεμαΐδας. Επίσης συμμετείχαν σωματεία και φορείς της πόλης.