Δεν προκύπτουν ευθύνες για την πυρκαγιά στο δημαρχείο των Σερβίων, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο ανέφερε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγάλης Τρίτης. Ακόμα δεν καθαρογράφτηκε το πόρισμα της πυροσβεστικής, αλλά ανεπίσημα έγινε γνωστό.

Κατόπιν ακολούθησε εκτενής συζήτηση με σκοπό την επέκταση του Δημαρχείου Σερβίων μετά από αγορά οικοπέδου. «Το ζητούμενο είναι αν θέλουμε ή δεν θέλουμε νέο δημαρχείο» τόνισε ο δήμαρχος εξηγώντας ότι ούτως ή άλλως το οικόπεδο θα αγοραστεί από την επόμενη δημοτική αρχή. Η τιμή του οικοπέδου δεν είναι δυνατόν να μειωθεί από τις 85.000 ευρώ, αλλά με αρνητική απόφαση μπορεί να χαθούν και τα 750.000 ευρώ που ήρθαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρώτη φάση για ανάθεση μελετών και ανακατασκευή, όπως εξήγησε. Είχαν ζητηθεί 2,5 εκ από το Υπουργείο Εσωτερικών και βγήκε η ειδική πρόσκληση για τα πρώτα 750.000 ευρώ. «Η αγορά του οικοπέδου είναι μονόδρομος. Αφού δεν μπορεί να αγοραστεί σε χαμηλότερη τιμή, θα αγοραστεί στις 85.000 ευρώ».

85.000 ευρώ για οικόπεδο 576 τ.μ. ευρώ θεωρήθηκε μεγάλο ποσό από πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Δημήτρης Ζάκης εξήγησε και πάλι ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση της χρήσης του ρυμοτομικού σχεδίου, αφού το εν λόγω οικόπεδο έχει χρήση πολιτιστική και για να γίνει δομήσιμο, είναι χρονοβόρα η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχέδια για το δημαρχείο, απορώ πώς πήρατε τα 2,5 εκ τόνισε ο κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος υποστηρίζοντας την πρόταση του κ. Ζάκη, η οποία δεν τέθηκε καθόλου προς ψήφιση. Να θυμίσουμε ότι στις 31 Ιανουαρίου καταψηφίστηκε η εν λόγω πρόταση αγοράς του οικοπέδου 576 τ.μ. αξίας 85.000 ευρώ από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Στη νέα ψηφοφορία της Μεγάλης Τρίτης επτά ψήφισαν υπέρ και 15 κατά της πρότασης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

150.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ στο Δήμο Σερβίων για την ανακατασκευή του δημαρχείου

Καταψηφίστηκε η πρόταση για αγορά οικοπέδου 85.000 ευρώ για την επέκταση του Δημαρχείου Σερβίων