Οι Πύργοι μετά την νεροποντή της Κυριακής έρχονται αντιμέτωποι για μια ακόμα φορά με τις πλημμύρες στην άνω συνοικία. Σπίτια, αποθήκες πλημμύρισαν, το δίκτυο γέμισε με φερτά υλικά και νερό που έρχεται από τον ορεινό όγκο του Βερμίου, περνά τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και καταλήγει στον οικισμό.

Πάγιο αίτημα της δημοτικής ενότητας Πύργων είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού έργου, όπως έχει κατατεθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Εορδαίας. Παρότι οι Πύργοι κατέχουν ηγετική θέση σε επενδύσεις στον αγροτικό τομέα προσφέροντας στην τοπική οικονομία και στη ευρύτερη οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας, ακόμα δεν έχουν εισακουστεί στο δίκαιο αίτημά τους.

Ο Δημήτρης Σαμπακίδης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ζητά από το δήμο και την περιφέρεια να στηρίξει στοιχειωδώς τους Πύργους με τις σύγχρονες, καινοτόμες, δυναμικές δενδροκαλλιέργειες μήλων και κερασιών. «Φέτος η παραγωγή των μήλων θα ξεπεράσει τα 35 εκ κιλά» ανέφερε ο κ. Σαμπακίδης τονίζοντας ότι οι Πύργοι κατέχουν την πρώτη θέση σε επενδύσεις στην χώρα μας. «Πέρυσι πνίγηκαν ζώα στην κοινότητα, φέτος μιλάμε για ολική καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας» ανέφερε περιμένοντας τις κινήσεις των αρμοδίων λίγο πριν τη συγκομιδή των μήλων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου