Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων εναντίον του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, για μετάδοση Θείας Κοινωνίας σε πιστούς την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2020.

Την καταγγελία ανέφερε τηλεφωνικά στον Πρωτοπρεσβύτερο Κ.Ι.Κ. ο Διοικητής του Τμήματος.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος εξήγησε στον Διοικητή ότι την Κυριακή, 9-11-2020, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Βελβεντό τελέστηκε σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα μέτρα υγιεινής για την αποτροπή του ιού (που ισχύουν από 8ης έως 30ης Νοεμβρίου), όπως προβλέπονται από αυτά: Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας οι πόρτες παραμένουν κλειστές. Μέσα στο Ναό βρίσκεται μόνο το προσωπικό του Ναού. Μάλιστα στον ως άνω Ναό δεν ήταν όλο το προσωπικό.

Μετά το ‘’δι ευχών’’, μετά τη λήξη δηλαδή της Θείας Λειτουργίας, άνοιξαν οι θύρες του Ι. Ναού. Και ακόμα πιο μετά, μπήκαν στο Ναό πιστοί, περίπου 7. Ζήτησαν να κοινωνήσουν. Και ο πρωτοπρεσβύτερος, τους κοινώνησε. Δεν υπάρχει παράνομη ενέργεια από κανέναν στο σκηνικό αυτό. Εξ άλλου παντού στην Ελλάδα σε όλους τους Ναούς έγινε πανομοιότυπα το ίδιο.

Ο πρωτοπρεσβύτερος επικοινώνησε με τον νομικό π. Νικόλαο Κοντό, Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, που επιβεβαίωσε το νόμιμο της πράξης.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Κ.Ι.Κ. ευχαριστεί το Χριστό που τον αξιώνει να βρίσκεται στη Χάρη Του με την ιδιότητα του Κληρικού Του στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, να Τον συν-διακονεί (με τον Επίσκοπο και τους άλλους συμπρεσβυτέρους του) και να Τον προσφέρει, ως Θεία Κοινωνία στους ανθρώπους. Οι τέτοιες, από οπουδήποτε και οποιονδήποτε προέρχονται, καταγγελίες τον περιποιούν τιμή.

Προφανώς η καταγγελία δεν έγινε από αλλόθρησκο, ‘’ξένο’’, πρόσφυγα ή μετανάστη. Ούτε από κάποιες αόρατες σκοτεινές δυνάμεις…

Ο Θεός (που είναι μεθ’ ημών και εντός ημών, τώρα και πάντοτε) να μας έχει όλους καλά, παίδες. Όλοι παιδιά Του είμαστε. Και μας αγαπά όλους. Το αυτό φρονούμε (και προσπαθούμε) και εμείς για την μετ’ αλλήλων σχέση μας.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
10-11-2020