ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ: “ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ”

Στην Εισαγγελία Κοζάνης προσέφυγε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης επειδή δεν λειτουργεί η λυκειακή τάξη στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης, όπως θα έπρεπε. Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, η εν λόγω απόφαση εμποδίζει τα παιδιά να φοιτήσουν στην πόλη τους, αλλά τα αναγκάζει να μεταφέρονται καθημερινά στην Κοζάνη και να πηγαίνουν σχολείο στην Άνω Κώμη.

“Είναι παράνομο, παράλογο, αδικαιολόγητο, ακατανόητο”, λέει με αγανάκτηση ο κ. Ζαμανίδης μιλώντας στον “Π.Λ.” και σημειώνοντας πως για το λόγο αυτό προσέφυγε στον Εισαγγελέα. Μάλιστα ερωτηθείς γιατί δεν λειτουργεί η λυκειακή τάξη στο νέο σχολείο, ο κ. Ζαμανίδης απάντησε πως υπάρχει καμία εξήγηση από τους αρμοδίους.

Να σημειωθεί πως στην εν λόγω τάξη φοιτούν  τέσσερις (4) μαθητές, που πλέον μετακινούνται στην Κοζάνη καθημερινά, ενώ όπως προσθέτει ο δήμαρχος, αν το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο λειτουργούσε στην Πτολεμαΐδα τότε και άλλοι γονείς θα έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ο δήμαρχος Εορδαίας είχε επαφές για το θέμα και με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, ενώ επειδή δεν βρέθηκε λύση προσέφυγε στον εισαγγελέα.

 

Β.Σ.