Θρασύδειλοι μέσα στο σκοτάδι, όπως συνήθως δρουν άλλωστε, βεβήλωσαν την πλάκα που τοποθετήθηκε την Πρωτομαγιά από το Συνδικάτο Οικοδόμων προς τιμήν του Νίκου Πλακοπίτη στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Πρόκειται για αντιδραστικά στοιχεία που εχθρεύονται τους αγώνες του λαού μας, που μάταια προσπαθούν να αποσιωπήσουν την ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος στην Κοζάνη.

Τους ενοχλεί η προβολή της πρωτοπόρας δράσης του Νίκου Πλακοπίτη και άλλων αγωνιστών που κάτω από αμέτρητες δυσκολίες δεν παραιτήθηκαν από τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων, που δώσανε ακόμα και την ζωή τους για να ζήσει η εργατικά τάξη μια καλύτερη ζωή. Αυτή η πράξη άλλωστε αποτελεί πηγή έμπνευσης, φάρος και οδηγός για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Μάταια προσπαθούν να σβήσουν αυτά τα μηνύματα. Η τιμητική μαρμάρινη πλάκα αποκαταστήθηκε άμεσα από μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων που την επανέφεραν στην αρχική της μορφή.

Το μόνο που πετυχαίνουν κάποιοι με αυτές τις ενέργειες τους είναι να δυναμώνει ακόμα περισσότερο η επιμονή μας ώστε να καθαρίσει η κοινωνία από τα αντιδραστικά – φασιστικά στοιχεία. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο, σε επαγρύπνηση, να τους απομονώσουμε, να μείνουν στο σκοτάδι, έξω από κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και σχολείο, να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν.

Κοζάνη
22.5.2024