Στα γραφεία μας έφτασε μια ανώνυμη καταγγελία, ανορθόγραφη που αναφέρεται σε παλιά χρέη στη ΔΕΥΑΚ του αγοραστή της πρώην κλινικής Χάμουργκα. Τα χρέη αυτά όπως αναφέρεται στην επιστολή δεν εξοφλήθηκαν ποτέ γιατί πολύ απλά δεν δηλώθηκε ο νέος ιδιοκτήτης. Και πάνε για παραγραφή…. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ο νέος ιδιοκτήτης που διαθέτει τεχνική εταιρεία είναι σύζυγος διευθύντριας της ΔΕΥΑΚ, η οποία εκτελεί εδώ και μια βδομάδα χρέη Γενικού Διευθυντή.

Η ίδια μιλώντας στο prlogos μας εξήγησε ότι το οικόπεδο πράγματι αγοράστηκε από το σύζυγό της από δεύτερο χέρι και δεν αποτελεί και το μοναδικό ιδιοκτήτη του. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε σύνδεση ούτε κτίριο, αφού αγοράστηκε κατεδαφιστέο. Το οικόπεδο έχει δηλωθεί αλλά όχι το κτίσμα .Όσον αφορά τα χρέη δεν τα γνώριζε κανείς και η καταγγελία έρχεται πιθανόν εκ των έσω και έχει να κάνει με τα νέα της διευθυντικά καθήκοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos τον Ιανουάριο του 2010 αγοράστηκε το οικόπεδο επί της Δημοκρατίας 37 με κτίσμα προς κατεδάφιση. Με την άδεια 93/2012 κατεδαφίστηκε κατόπιν εντολής των νέων ιδιοκτητών του και του συζύγου της διευθύντριας της ΔΕΥΑΚ, δηλαδή υπήρχε το κτίριο όταν έγινε η αγοροπωλησία. Η ΔΕΥΑΚ έχει την οφειλή ύψους 10.000 ευρώ περίπου στο όνομα Κωνσταντίνος Χάμουργκας αφού δεν δηλώθηκε η μεταβολή από το νέο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα όμως με τον κανονισμό της επιχείρησης σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτήτη, ο νέος ιδιοκτήτης του υδρευόμενου ακινήτου υποχρεούται να δηλώσει στη ΔΕΥΑΚ την αλλαγή της ιδιοκτησίας, προσκομίζοντας το σχετικό συμβόλαιο ή υπεύθυνη δήλωση. Ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει να ενημερωθεί πριν την ολοκλήρωση της αγοράς ακινήτου για τα πιθανά χρέη που έχει σε αυτό σε λογαριασμούς ύδρευσης και να παραλάβει το ακίνητο, αφού εξοφληθούν οι οφειλές αυτές. Σε περίπτωση παραλαβής του ακινήτου χωρίς προηγούμενη εκκαθάριση χρεών ύδρευσης ή αποχέτευσης ο νέος ιδιοκτήτης ευθύνεται και για τα προ της μεταβίβασης χρέη και η ΔΕΥΑΚ ,μπορεί να διεκδικήσει από αυτόν με οιοιδήποτε νόμιμο τρόπο την καταβολή των χρεών.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ αν δεν έχουν ήδη διαγραφεί…

Ιωάννα Παπαδημητρίου