«Την ίδια στιγμή που παντού τίθεται θέμα αποφυγής συνωστισμού και επιβάλλονται μέτρα για την μερική (λειτουργία σε ποσοστό δυναμικότητας) χρήση χώρων όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κοινού (καφέ, εστιατόρια, χώροι θεαμάτων και μουσικών εκδηλώσεων, κ.λ.), κάποια συμφέροντα αποφασίζουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ να γίνονται πλήρη.

Δρομολόγιο Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, 7:30 π.μ., Λεωφορείο πλήρης χωρίς καμία κενή θέση.»

Το prlogos επικοινώνησε με τα ΚΤΕΛ Α.Ε. , όπου και διευκρινίστηκε ότι στο πρωινό δρομολόγιο Κοζάνης – Θεσσαλονίκης από τις 53 θέσεις ήταν κατειλημμένες οι 43 σύμφωνα με την κατάσταση των επιβατών .Δυο δηλαδή λιγότερα από την προβλεπόμενη δυναμικότητα του 85% για τη λειτουργία των ΚΤΕΛ .

Σύμφωνα και με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 έως και τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 η λειτουργία των υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ και του σιδηρόδρομου με μέγιστη πληρότητα ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%). Δεν υπήρχε δηλαδή καμία παράβαση στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ι.Π.