Η κα Γκατζαβέλη Παναγιώτα, αντιπεριφερειάρχης οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του 2020 είναι της τάξης των 75 εκ ευρώ, ισοσκελισμένος όπως επιβάλει ο νόμος. Στην πορεία μπορεί να αναμορφωθεί αν κι εφόσον χρειαστεί.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ανάφερε ότι την επόμενη χρονιά μπαίνουμε σε νέα περίοδο της μεταλιγνιτκής περιόδου με βάση το αναπτυξιακό σχέδιο που έρχεται με τα μεγέθη να είναι εντελώς διαφορετικά έχοντας και τις προθέσεις της Ε.Ε. και της χώρας για τη Δυτική Μακεδονία. Ο προϋπολογισμός θα δέχεται συνεχώς προσθήκες αναπτυξιακού περιεχομένου. Μάλιστα αναμένεται πριν τα Χριστούγεννα θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή για το ειδικό αναπτυξιακό της Δυτικής Μακεδονίας. «Αναζητούμε όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης και βρίσκομαι σε διαρκή κοινότητα εντός κι εκτός Ελλάδος για να σχεδιαστούν δράσεις αναπτυξιακού περιεχομένου»
τόνισε.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο εν λόγω προϋπολογισμός έχει την πολιτική του ρεαλισμού .Την προηγούμενη εποχή είναι εισρεύσει περίπου στα 200 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τόνισε, δίνοντας την ψήφο του.

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο εν λόγω προϋπολογισμός δεν εξυπηρετεί την ισόρροπη ανάπτυξη. Ζήτησε να αυξηθούν τα ποσοστά των επενδύσεων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τον χαρακτήρισε φοβικό και άτολμο. Με αυτόν τον προϋπολογισμό ξεκινάμε τρεις φορές κάτω από την Ήπειρο είπε. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα φέρει κάποιο νέο προϋπολογισμό» το επόμενο διάστημα .Τα Γρεβενά και η Φλώρινα αδικούνται είπε και δεν είναι προϋπολογισμός αυτός 700.000 και 800.000 αντίστοιχα , ποσά που εξαντλούνται σε μόλις ένα έργο Οι λειτουργικές δαπάνες πρέπει να συμβαδίζουν με το παραγωγικό αποτέλεσμα συνέχισε η ίδια δίνοντας μια ευκαιρία στην νέα περιφερειακή αρχή ψηφίζοντάς τον .

Ο Αθανάσιος Χαστάς, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη μέσα από το υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης. Η πολιτική της περιφερειακής αρχής είναι συνέχεια της προηγούμενης, εμπορευματοποιεί μιας σειρά υπηρεσιών , διατηρεί την ανεργία, αυξάνει την μερική απασχόληση. Είναι ένας προϋπολογισμός του κεφαλαίου μακριά από τις ανάγκες του λαού, οπότε και τον καταψηφίζει.

Φιλιώ Μπτούρη- Ιωάννα Παπαδημητρίου