Με σεληνιακό τοπίο προσομοιάζουν τους τελευταίους μήνες οι δρόμοι της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού από τα ανοιχτά φρεάτια και τους κρατήρες που άφησαν πίσω τους τα μηχανήματα της εταιρίας που κατασκευάζει τα δίκτυα φυσικού αερίου. Προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στις υπηρεσίες των Δήμων, με τις συχνές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης τις οποίες καλούνται οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ να επιδιορθώσουν.

Στο επίκεντρο των εκσκαφών της εταιρίας βρέθηκαν τελευταία η οδός Γράμμου, που αποτελεί την μία από τις δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης και η παράλληλή της Αθανασίου Διάκου. Με αποτέλεσμα σε μέρες αιχμής να επιβαρύνεται αποκλειστικά η κυκλοφορία της Λεωφόρου των Κύκνων.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα φρεάτια που έχουν ανοιχθεί κατά μήκος της Γράμμου έχουν ελλιπή σήμανση που να ειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς για τον κίνδυνο ατυχήματος και ελλιπέστατα μέτρα προστασίας για τους πεζούς κατά τις βραδινές ώρες. (βλ. φωτ. Μια… χάρτινη πινακίδα που την παίρνει ο αέρας!)

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης που δημιουργήθηκε στους δρόμους της πόλης είναι τα συνεχή διαβήματα του Δήμου Καστοριάς προς την ΔΕΔΑ για την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος και την λήψη μέτρων προστασίας, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Πηγή:kastorianiestia.gr