Σε δεύτερα μοίρα περνά στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που διεξήχθη στη Δυτική Μακεδονία το ποσοστό 82% των πολιτών, το οποίο δηλώνει την ανεργία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα και τις ελλιπείς δομές υγείας με ποσοστό 43%. Ρεζουμέ όλης αυτής είναι το πόσο δημοφιλής είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης σε αντίθεση με τη χαμηλή δημοτικότητα των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Δυτική Μακεδονία τον κρατάει ο περιφερειάρχης , όχι οι βουλευτές» δήλωσε ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης στην τηλεόραση του Flash, τονίζοντας λίγο αργότερα ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανακτά δυνάμεις στην περιοχή μας!!! Αυτό ήταν εξάλλου και το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης με την πρόθεση ψήφου να δίνεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ:22, 2%
Ν.Δ.:24,6%
Κίνημα αλλαγής:8,1%
Χρυσή Αυγή:6,7% κ.ο.κ.

Κι όλα αυτά όταν το 35% δεν δηλώνει κανέναν πολιτικό αρχηγό ως πιο δημοφιλή κατά την ίδια δημοσκόπηση, ο Τσίπρας βρίσκεται στο 18,5% και ο Μητσοτάκης στο 26%. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις υψηλές επιδόσεις του Λευτέρη Ιωαννίδη και του Γιώργου Δασταμάνη!

Να συγχαρούμε κι εμείς με τη σειρά μας την επιτυχία του Θόδωρου Καρυπίδη με τη δημοσκόπησή του όπως παρουσιάστηκε από τους δικούς του ανθρώπους. Εξάλλου η δυναμική του φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές του ΕΒΕ Κοζάνης. Τώρα το πώς εξηγείται το μυστήριο ο κόσμος να θέλει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ποσοστό 22, 2% και τη ΝΔ τόσο χαμηλά, μάλλον εξηγείται από το ολικό ξεπούλημα της ΔΕΗ, το οποίο και επικροτείται επί των ημερών του.
Όσο για την απαξίωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πλην ορισμένων περιπτώσεων, το μικρό ποσοστό της κεντροαριστεράς και την ελάχιστη διαφορά Ν.Δ. με ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απαντάμε με τις δηλώσεις των αναλυτών της δημοσκόπησης. «Τα τελευταία χρόνια οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να αλιεύσουν ….» Αυτή όμως τα κατάφερε.

Ι.Π.