ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

 – Τι απαντάει  στα δημοσιεύματα μετά την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

Απολογισμό θητείας για το 2017 πραγματοποιείται από το μεσημέρι της Τετάρτης στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ από τις δηλώσεις δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι, με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη να αντικρούει τα όσα του καταλόγισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης , Γιώργος Δακής, όπου μάλιστα τον κάλεσε να παραιτηθεί. Ο περιφερειάρχης απάντησε πως θα συνεχίσει το έργο του με τους πολίτες, ενώ απάντησε και στα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 48ωρο, μετά και την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.

Όπως είπε σχετικά ο περιφερειάρχης στους δημοσιογράφους : “Έγινε ένας απολογισμός και κρινόμαστε όλοι και από αυτά που κάνουμε και από αυτά που λέμε. Όσον αφορά την αντιπολίτευση, τοποθετήθηκαν για τα πεπραγμένα του περιφερειάρχη, χωρίς πρώτα να ακούσουν τον απολογισμό  . Εκδήλωση πανικού για μια ακόμη φορά. Το έργο είναι τεράστιο,. Στον απολογισμό του 2016 είπαμε, ότι με τον λαό, για τον λαό θα πορευτούμε, το ίδιο λέμε και το 2017 και το  έργο είναι τόσο σημαντικό και τόσο μεγάλο και συζητιέται πανελλαδικά, και αντιλαμβάνομαι τον πανικό και της αντιπολίτευσης  αλλά και κάποιων κομματικών μηχανισμών που θέλουν να αναδείξουν ψευδή δημοσιεύματα και να βάλουν κατά του προσώπου του περιφερειάρχη και το έργο. Δεν με ενοχλεί, τους πολίτες μη μου πειράζουν και το έργο! Όλα θα πάνε καλά. Το 2018 και με τα εργαλεία και με τους πόρους και με όσα που νομοθετήσαμε σε κεντρικό επίπεδο, η Δυτική Μακεδονία θα γυρίσει σελίδα , μια νέα  εποχή έρχεται. λυπάμαι που κάποιοι συνεχίζουν τον κατήφορο  και μένουν στο χθες. Ανεπίτρεπτο να νομοθετούμε κάτι που ηταν δίκαιο, το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τα νοικοκυριά και να έχουν στήσει ένα ψευδές σενάριο, ότι θα είναι για ένα χρόνο, ότι θα είναι με ειδικά κριτήρια . Υπομονή χρειάζεται. Αυτό που καταγράφεται δεν έχει καμία λογική για τον τόπο, είναι μια στείρα στάση και άποψη και έμειναν με την καραμέλα να παραιτηθεί ο περιφερειάρχης. Ο περιφερειάρχης είναι το πρόβλημα; Ο Περιφερειάρχης θα συνεχίσει το έργο με τους πολίτες “, κατέληξε.

Να σημειωθεί πως ο απολογισμός που κράτησε αρκετή ώρα , εκτάθηκε από τον περιφερειάρχη σε όλα τα επίπεδα, στο κομμάτι της οικονομίας, της ανάπτυξης, της αγροτικής ανάπτυξης, των επιχειρήσεων, της ενέργειας, της ΔΕΗ, του ειδικού τιμολογίου, των μετεγκαταστάσεων, των έργων που έχουν γίνει, της αξιοποίησης κονδυλίων κ.ο.κ. Αναμένεται να δοθεί αναλυτικά στη δημοσιότητα προσεχώς.

 

Β.Σ.

απόσπασμα video 10 λεπτών  από τον απολογισμό του περιφερειάρχη στο συμβούλιο