Πέρασε περίπου ένας μήνας από την ανακοίνωση του Σχεδίου Νόμου για τη «Συνέργεια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας», η οποία αφήνει εκτός νυμφώνος τον πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιο Γκανάτσιο. Μια κίνηση απρόσμενη και συνάμα κομματική από το υπουργείο, προφανώς γιατί δεν αρέσκεται σε φωνές τύπου Γκανάτσιου. Όπως κι αν έχει δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ασχολούμαστε με τα αδέσποτα του ΤΕΙ, όταν η διαχείρισή τους σε όλη την πόλη και το δήμο είναι ελλιπέστατη, και να αμελούμε ότι είναι η πρώτη φορά που μένει εκτός ο ένας από τους δύο πρυτάνεις των υπό συγχώνευση ιδρυμάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία δεν έγινε κάτι ανάλογο, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου από την Κοζάνη στις 3 Μαρτίου. Μετά από όλα αυτά θα περιμέναμε από τους καθηγητές του ΤΕΙ, την ίδια την κοινότητα να αντιδρά πέρα από χρώματα και κόμματα, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι ίδιοι που πήγαν μαζί στις εκλογές και πήραν την προεδρία του ΤΕΙ τώρα βρίσκονται απέναντι. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν από τώρα τις διαθέσεις κάποιων λίγο πριν τις εκλογές του καλοκαιριού για τη νέα πρυτανεία.
Ιωάννα Παπαδημητρίου

prlogos: Με 21 τμήματα ξεκινά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- Εκτός Συγκλήτου ο πρύτανης του ΤΕΙ!!!-Η ΣΤΕΦ δεν αναβαθμίζεται