Επιτείνεται η ανασφάλεια των φοιτητών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας , αφού ακόμα η σύγκλητος δεν έχει πάρει απόφαση για τον τρόπο λειτουργείας του ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos οι γονείς ρωτούν και ξαναρωτούν για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά ακόμα αναμένουν στο ακουστικό τους. Με την έλλειψη ενημέρωσης δύσκολα εγκαθίστανται οι φοιτητές στην πόλη της Κοζάνης , όπως αποδεικνύει και το μειωμένο ενδιαφέρον αναζήτησης φοιτητικής στέγης.

Η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι υβριδική η λειτουργία του ή αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Σε ένα μήνα ξεκινά η ακαδημαϊκή χρονιά.

«Ακόμα δεν ξέρουμε» απάντησε η γραμματεία στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων της Πολυτεχνικής της Κοζάνης. «Δεν υπάρχει απόφαση» ανέφερε το Τμήμα Ορυκτών Πόρων, «συνεδριάζουν αυτές τις μέρες» εξήγησε Το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης προϊόντων. «Αναμένεται απόφαση της συγκλήτου» συμπλήρωσε το Τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης, «ακόμα οι εγγραφές δεν έχουν ξεκινήσει» δικαιολόγησε το Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. «Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση» απαντά το Τμήμα Εργοθεραπείας της Πτολεμαΐδας , «δεν ξέρουμε» το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και «αναμένοντας την απόφαση της συγκλήτου» το Τμήμα Νηπιαγωγών της Φλώρινας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου