ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ…ΤΕΛΟΣ!

Τέλος μπαίνει από το Σάββατο και μετά στην παρατεταμένη κακοκαιρία που πλήττει τη Δυτική Μακεδονία, καθώς και ολόκληρη τη χώρα, σχεδόν από τις αρχές του χρόνου, μιας και προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας. Επίσης, και το σημαντικότερο, δεν προβλέπονται στις προσεχείς ημέρες, άλλες χιονοπτώσεις,  συνεπώς θα δοθεί και η δυνατότητα να λιώσουν τα χιόνια στους ορεινούς οικισμούς της περιοχής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Πρόδρομος Ασλανίδης, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: “Είμαστε στο τέλος αυτής της κακοκαιρίας , που είχε μεγάλη διάρκεια και έντονα καιρικά φαινόμενα. Έντονα χαρακτηριστικά, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες , χιονοπτώσεις, μεγάλα ύψη χιονιού. Σήμερα Παρασκευή αν και έχουμε ηλιοφάνεια οι θερμοκρασίες βρίσκονται χαμηλά και θα παραμείνουν χαμηλά στα επίπεδα υπό του μηδενός οπότε εκεί υπάρχει μια πιθανότητα να ανέβουν ένα με δύο βαθμούς πάνω από το μηδέν. Τη νύχτα , τα ξημερώματα Σαββάτου και το Σάββατο πρωί φτάνοντας -4 βαθμούς Κελσίου. οι βόρειοι άνεμοι εξασθενούν σταδιακά και από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας  και τους 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου”.

Ο κ. Ασλανίδης σημείωσε πως η περιοχή βρίσκεται στο τέλος της κακοκαιρίας και από το Σάββατο και για την επόμενη εβδομάδα, φαίνεται ότι σταθεροποιείται , με θερμοκρασίες σταθερά πάνω από το μηδέν, φτάνοντας μέχρι και τους 8 βαθμούς Κελσίου . “Από τη Δευτέρα και μετά δεν φαίνεται να έχουμε αρνητικές τιμές. Τουλάχιστον φαίνεται ότι βγαίνουμε από αυτό το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που είχε μεγάλη διάρκεια, σχεδόν από τις αρχές του Ιανουαρίου”, τόνισε.

Όπως κατέληξε, προβλήματα στο οδικό δίκτυο δεν υπάρχουν, το οδικό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση. Χρειάζεται προσοχή, ωστόσο, γιατί επικρατεί παγετός σήμερα και αύριο. Όσο βελτιώνεται ο καιρός θα αποκατασταθούν και τα όποια προβλήματα στους οικισμούς, από συσσωρευμένο χιόνι.
Β.Σ.