Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Κώστας Πασσαλίδης και κλιμάκια αποτελούμενα από μέλη της Ν.Ε., της Ο.Μ. Κοζάνης και της Ο.Μ. Σερβίων επισκέφθηκαν τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κοζάνη και τα Σέρβια, αντίστοιχα.

Η περιοδεία έγινε με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενάντια στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων σε όλη την χώρα, γεγονός που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων περιοχών, καταδικάζοντάς τις σε οικονομικό μαρασμό και άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια.

Παράλληλα θα πλήξει τα δικαιώματα των τραπεζικών υπαλλήλων, οι οποίοι ήδη απομακρύνονται ή τίθενται σε δυσμενή μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων.

‘Ήδη, στην Κοζάνη έκλεισε το ένα από τα τρία καταστήματα, με δέκα από τους δεκαπέντε υπαλλήλους να απολύονται ή να βγαίνουν σε εθελουσία, ενώ κλείνουν άμεσα, το κατάστημα στα Σέρβια και το ένα από τα δύο καταστήματα στην Πτολεμαΐδα. Για τις εξελίξεις αυτές, έχει ήδη κατατεθεί κοινοβουλευτική ερώτηση από την κ. Βέττα, ώστε να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

H Νέα Δημοκρατία, εγκλωβισμένη ανάμεσα στα υπέρογκα και διαρκώς αυξανόμενα κομματικά χρέη που φτάνουν τα 340 εκ. ευρώ, αλλά και στις ιδεοληψίες της που την αποτρέπουν από το να ασκήσει υπεύθυνη κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, δεν προβαίνει σε καμία κίνηση για την διατήρηση των τραπεζικών καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, δε, που στην Ευρωζώνη αντιστοιχεί 1 τραπεζοϋπάλληλος στους 185 πολίτες, στην χώρα μας η αναλογία είναι 1 στους 292, ενώ παράλληλα, δεν ξεχνάμε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν στηρίξει, με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις, δηλαδή με δημόσιο χρήμα, τους τραπεζικούς ομίλους.

Το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων στην Π.Ε. Κοζάνης θα είναι ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στην περιοχή, έπειτα από την βίαιη απολιγνιτοποίηση, το μαρασμό των υποδομών και τη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Λέμε όχι στο κλείσιμο των τραπεζών στην περιοχή και καλούμε την κυβέρνηση και τους τραπεζικούς ομίλους, να σταματήσουν άμεσα τα σχέδια τους και να στηρίξουν έμπρακτα τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης.