Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Χριστόδουλου στο Flash λύκοι εμφανίζονται καθημερινά στο ξωκλήσι της Παναγίας στην Κοζάνης, δεν φοβούνται την ανθρώπινη παρουσία και μπαίνουν και στις αυλές τους .Έχουν εξαφανίσει πολλά ζωάκια και  οι κάτοικοι ζητούν μέτρα από την πολιτεία.

Οι λύκοι έχουν τα αδέσποτα στο στόμα τους. Το τελευταίο εξάμηνο έχει ενταθεί το φαινόμενο, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Δώρα Σιαλβέρα, κάτοικος της περιοχής. «Μπαίνουν στις αυλές μας και παίρνουν τα μικρά σκυλιά. Στο τέλος θα δούμε και  μικρά παιδιά στο στόμα τους. Είναι θέμα χρόνου να πάρουνε ένα μικρό παιδί στο στόμα τους τους. Οι λύκοι δεν τρώνε σκουπίδια, τρώνε μικρά ζωάκια» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο και βλέπουμε στο στόμα τους το σκυλάκι του γείτονα».

Είναι  περίπου 6-7 λύκοι, ολόκληρη  αγέλη, η οποία έχει εντοπιστεί και στην περιοχή Κοζάνης – Καρυδίτσας. Έχουν χαθεί κότες, πρόβατα, σκυλάκια. Στην Παναγία γίνονται  βαπτίσεις, γάμοι, παίζουν τα παιδιά. Υπάρχει μια εμφανής αναστάτωση στους κατοίκους και δεν τους καλύπτουν οι απαντήσεις των υπευθύνων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου