Με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ στις 27 Δεκεμβρίου ανατέθηκαν τα καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην κα Γκανάτσα από 01-1-2024 έως και 31-03- 2024 με δυνατότητα παράτασης «επειδή δεν μπορούσε να υπάρχει κενό στη Γενική Διεύθυνση» όπως αναφέρει η αιτιολογία.

Είχε ορισθεί η ανάθεση των καθηκόντων Γενικού Διευθυντή στην κ. Ι. Γκανάτσα από 12-7-2021 έως και 31-12-2021 με δυνατότητα παράτασης .Με νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ ορίσθηκε η ανάθεση των καθηκόντων έως 31/12/2022 και με μία ακόμα του έως 31/12/2023. Δηλαδή πρόκειται για την τέταρτη απόφαση που αφορά το δίο πρόσωπο .

Η 972 /2023 εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για την αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών βολών, κατά το χρονικό διάστηµα των αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρει ότι για το χρονικό διάστηµα του ενός (1) µηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δηµοτικών εκλογών και µέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ήτοι την 1η Ιανουαρίου 2024 απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στον διορισµό ή την πρόσληψη, καθώς και στην οποιαδήποτε µεταβολή αναφερόµενη στην υπηρεσιακή κατάσταση, κάθε κατηγορίας προσωπικού των φορέων της αυτοδιοίκησης, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιµότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συµµόρφωση προς δικαστική απόφαση.

Σε αυτή τη ρύθμιση υπάγονται και τα Νοµικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ∆ικαίου των ΟΤΑ. Τίθεται εδώ ένα ερώτημα .Γιατί τόση βιασύνη να παρθεί μια απόφαση πριν αναλάβει η νέα αρχή και πριν ακόμα δημοσιευτεί επίσημα η απόφαση για το νέο πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ; Εκτός αν δεν θεωρείται υπηρεσιακή μεταβολή…

Ιωάννα Παπαδημητρίου