Από το πρωί δέχομαι τηλεφωνήματα από συνανθρώπους της κοινωνίας μας όπου με ρωτάνε γιατί δεν απαντώ στις πρωτοφανείς ύβρεις του κ. Ασλανίδη, προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου καθώς φαίνεται από τα συμφραζόμενα στρέφεται προς το πρόσωπό μου. Οφείλω μια δημόσια εξήγηση σε αυτό. (Η δημοσίευση ανέβηκε από https://kozan.gr/archives/386775).

-Δεν απαντώ στους απρεπείς χαρακτηρισμούς περί «εμμονών κάποιων που έχουν ψυχολογικά χαρακτηριστικά» ούτε στο «πονηρών Ελληναράδων» γιατί η πολιτική παιδεία μου επιβάλει να μην έχω πολιτικές αντιπαραθέσεις με ανθρώπους όπου ο ρόλος τους είναι υπηρεσιακός και όχι πολιτικός.

-Δεν απαντάω γιατί προφανώς κρύβεται πίσω από το «κάποιοι» και δεν αναφέρεται σε εμένα ή σε κάποιον άλλο ονομαστικά, για αυτονόητους λόγους.

-Δεν απαντώ γιατί δε θα μπω ποτέ σε πολιτική αντιπαράθεση με κανέναν, μέσω τρίτου, μιας και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πίσω από τις ύβρεις να υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα από ανθρώπους που ενοχλούνται από την κριτική μου προς όφελος του τόπου μας.

Έχω ονοματεπώνυμο και απευθύνομαι σε πολιτικά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο δημόσια και πάντοτε με σεβασμό. Ποτέ με ύβρεις και ποτέ υποτιμώντας οποιοδήποτε σε πολιτικό ή προσωπικό επίπεδο.

Στηρίζω με όλη μου τη δύναμη την Πολιτική Προστασία Δυτικής Μακεδονίας και γνωρίζω πως θα συνεχίσει να κάνει άριστα τη δουλειά της, όπως την κάνει άλλωστε μέχρι σήμερα. Σας χρειαζόμαστε όλοι μας στη Δυτική Μακεδονία. Θα ήταν τουλάχιστον απρεπές να κάνει κριτική οποιοδήποτε σε μια υπηρεσία όπου κάνει τα πάντα και συμβάλει τα μέγιστα σε κάθε δύσκολη περίσταση. Η κάθε κριτική είναι πολιτική και μόνο. Προφανώς και δεν αφορά την υπηρεσία. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν να συζητάμε πολιτικά σε ένα καλό επίπεδο, με γνώμονα την προκοπή του τόπου μας, άσχετα με το εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, παραμερίζοντας κάθε προσωπικό χαρακτηρισμό.

Άλλωστε αυτού του είδους οι συμπεριφορές δε χωράνε στην κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας που αντιμετωπίζει τόσες προκλήσεις ώστε να ορίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την «δίκαια μετάβαση» εργασιακά και κοινωνικά σε ένα καλύτερο αύριο που θα αφορά όλες και όλους στην Δυτική Μακεδονία.

Κ. Ασλανίδη εάν σας αδίκησα, σίγουρα όμως δε σας προσέβαλα ποτέ, ζήτω δημόσια συγνώμη. Έχετε το θάρρος όμως και εσείς να κάνετε το ίδιο ή να ξεκαθαρίσετε προς τα που στρεφόντουσαν αυτού του είδους οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί;

Με σεβασμό
Κάτανας Χάρης