Ακόμα μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων παίρνει σάρκα και οστά, σε όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων μας.Μετά τη τράπεζα Πειραιώς τη δυνατότητα χρηματοδότησης και από την Εθνική Τράπεζα μέσω της «Κάρτας Αγρότη» θα έχουν οι αγρότες για την κάλυψη του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους για κάθε καλλιεργητική περίοδο, μετά την υλοποίηση σχετικής συμφωνίας του τραπεζικού ιδρύματος με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το σχετικό Μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση της «Κάρτας του Αγρότη» θα υπογράψουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, την Τρίτη 06/12/2016 και ώρα 15:00, στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου.

Η Κάρτα Αγρότη είναι ειδικά σχεδιασμένη κάρτα για τους αγρότες με σκοπό την άμεση χρηματοδότηση των παραγωγικών δαπανών τους, κατά το χρονικό διάστημα της παραγωγικής διαδικασίας. Οι δαπάνες αυτές συνδέονται με τις καλλιεργητικές και τις άλλες συναφείς ανάγκες με την παραγωγική διαδικασία όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα, υποχρεώσεις σε: ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, τελών άρδευσης κ.α.
Για τη διευκόλυνση των παραγωγών που εντάσσονται στο πρόγραµµα, η Εθνική Τράπεζα αναπτύσσει εκτεταµένο δίκτυο συνεργαζόµενων επιχειρήσεων εµπορίας αγροεφοδίων και καυσίµων, όπου τοποθετούνται µηχανήµατα POS στα οποία επιτρέπεται η χρήση της ΕΘΝΟCASH PLUS AGROΚΑΡΤΑ.

Τα οφέλη του προγράµµατος για τους παραγωγούς θα είναι ιδιαίτερα σηµαντικά καθώς µέσω αυτού, εξασφαλίζεται η απαιτούµενη ρευστότητα εντός της παραγωγικής περιόδου και µε ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, µειώνεται το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ