Αγαπητοί γονείς,

Ο χειμώνας που έρχεται όπως όλοι λένε, θα είναι ένας βαρύς χειμώνας. Η ακρίβεια στο σούπερ, στα καύσιμα, στη θέρμανση οδηγεί πολλές οικογένειες να επιλέξουν τι θα κόψουν από βασικές ανάγκες για να επιβιώσουν.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις γνωστές λίστες που καλούμαστε να πληρώσουμε για να έχουν τα παιδιά μας αυτά που χρειάζονται για την εκπαιδευτική διαδικασία. Λες και δεν φορολογούμαστε για να εχουμε σχολεία και νοσοκομεία. Την στιγμή που δίνουν δισεκατομμύρια στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για να έχουν εξασφαλισμένα κέρδη εμάς μας βάζουν να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για το ποιος αγαπάει περισσότερο το παιδί του, με κριτήριο πόσο βαθιά βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουμε αυτά που έπρεπε το κράτος να εξασφαλίζει.

Ήδη έχει ξεκινήσει συζήτηση για το τι θα γίνει το χειμώνα με την θέρμανση σχολείων και νηπιαγωγείων. Αφήνουν ανοιχτό το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης. Ο Δήμος Κοζάνης ήταν ο πρώτος δήμος πέρσι που άνοιξε το δρόμο να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση για λόγο πέρα από την πανδημία, που σημαίνει ότι άνοιξε ο δρόμος να αξιοποιηθεί και φέτος σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα με την θέρμανση των σχολείων.

Όλα αυτά την στιγμή που πολλοί επιστήμονες μιλάνε για αρνητικές συνέπειες της τηλεκπαίδευσης στην μαθησιακή διαδικασία, για ψυχοκοινωνικές συνέπειες από τον εγκλεισμό κτλ. Και ενώ δεν υπάρχει καμία μελέτη για τις συνέπειες αυτές αλλά και ολοκληρωμένη στήριξη παιδιών που έχουν προβλήματα, πάμε σε ένα χειμώνα που αν το επιτρέψουμε η τηλεκπαιδευση θα εφαρμοστεί πιο συστηματικά.
Δεν έφταναν όλα αυτά και τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της εξέλιξης που μας εξοργίζει, με την αδυναμία κάλυψης των εφημεριών της παιδιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Μια κατάσταση που όπως αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου θα επιδεινωθεί για το μήνα Νοέμβριο βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να διεκδικήσουμε να μην μείνει κανένα σχολείο, νηπιαγωγείο χωρίς θέρμανση ούτε μια μέρα. Να μην μείνει η παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου ούτε μια μέρα χωρίς εφημερία.
Γι’αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλους τους Συλλόγους Γονέων , όλους τους γονείς σε συνάντηση την Τετάρτη και ώρα 7:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για να συζητήσουμε τι θα κάνουμε για να διεκδικήσουμε τα παραπάνω.

Γονείς από σχολεία και νηπιαγωγεία της Κοζάνης