Το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης γνωμοδότησε  θετικά  για τις μεταβολές σε σχολικές μονάδες  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα :

α) την κατάργηση του μονοθέσιου νηπιαγωγείου Πολυμύλου, του Δήμου Κοζάνης, διότι τα τελευταία πέντε χρόνια η συγκεκριμένη σχολική μονάδα βρίσκεται σε αναστολή και

β) τον υποβιβασμό του δημοτικού σχολείου Ποντοκώμης, του Δήμου Κοζάνης από 6θέσιο σε 4θέσιο διότι το σχολικό έτος 2020-2021 στο σχολείο φοιτών είκοσι οκτώ (28) μαθητές, το επόμενο έτος οι μαθητές παραμένουν 28, ενώ το σχολικό έτος 2022-2023 θα ανέρχονται σε 27, και ως εκ τούτου πρόκειται για αναπόφευκτες μεταβολές.

Επίσης εισηγήθηκε θετικά στην ίδρυση Α’ Λυκειακής τάξης στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης, δεδομένου ότι υφίσταται η δυνατότητα στέγασης ενός τμήματος.

Αρνητικά γνωμοδότησε επί του προτεινόμενου υποβιβασμού του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, του Δήμου Κοζάνης από 5θέσιο σε 4θέσιο, διότι πρόκειται για μια σχολική μονάδα στην οποία η μείωση του αριθμού των μαθητών για την επόμενη διετία δεν είναι σημαντική.

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης αποφάσισε ομόφωνα να μην ψηφιστεί  η  παραπάνω πρόταση για τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θεωρεί ότι στην κατάσταση πανδημίας που βρίσκονται τα σχολεία και με όλα τα άλλα προβλήματα που έχουν δεν είναι δυνατόν να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. Επίσης σημαντικό ότι δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, Σύλλογο διδασκόντων σχολείων, γονέων και κηδεμόνων και τοπική κοινωνία. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και τις ιδιαιτερότητες και τις ειδικές συνθήκες που παρουσιάζει η κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά.