Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης ενημερώνει το κοινό για το θέμα του ιού της γρίπης με μια σύντομη παρουσίαση του κ. Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, παθολόγου-λοιμωξιολόγου και μέλος του Συλλόγου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Ο Μπάμπης Τσεβεκίδης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης έδωσε τη σκυτάλη στον εξειδικευμένο ιατρό και ανακοίνωσε μια ανοιχτή συνάντηση με τον κόσμο, με τους απλούς πολίτες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 6 στο Κοβεντάρειο σε συνεργασία με Αντιπεριφέρεια Υγείας και το δήμο Κοζάνης για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Ο λοιμωξιολόγος κ. Ιορδάνης Ρωμιόπουλος τόνισε ότι τα κρούσματα φέτος είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. «Ο ιός θα κάνει έξαρση τέλος Φεβρουαρίου και πιθανόν να ξεπεράσουμε τα 100».Για τον εμβολιασμό στις υγειονομικές μονάδες ανέφερε ότι : «Δεν εμβολιάζεται ούτε ο υγειονομικός, οι εκστρατείες παίζουν σημαντικό ρόλο, στο Ιπποκράτειο η εμβολιαστική κάλυψη είναι μόλις στο 50%, το οποίο είναι χαμηλό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αντιρρησίας απολύεται είτε φοράει μάσκα πλαστική».

Στην περιοχή μας έχουμε έναν επιβεβαιωμένο θάνατο, έναν άντρα 42 ετών στο Μποδοσάκειο, ο οποίος ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, σημείωσε. Φέτος έχουν διατεθεί περισσότερα εμβόλια και έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από πέρυσι .Έχει νόημα να εμβολιαστούν και τώρα οι πολίτες συνέχισε γιατί η επιδημία θα κρατήσει και τέσσερις βδομάδες ακόμα.

Να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, να μην πηγαίνουμε σε χώρους με συνωστισμό συνέστησε ο ίδιος και ολοκλήρωσε: «Υπάρχουν και τα αντιϊκά φάρμακα, κάτι που απαιτεί συμβουλή γιατρού, μια πρακτική λύση όταν δεν υπάρχουν εμβόλια».
Ιωάννα Παπαδημητρίου